Publicat el 11/11/2018

Els ponents van incidir en la necessitat que tota la població s’impliqui en la lluita contra la violència masclista i hi col·labori informant de qualsevol sospita o indici que s’estigui produint un cas dins l’àmbit de la llar

L’Ajuntament de Calella ha organitzat un conjunt d’activitats durant el mes de novembre per sensibilitzar i commemorar el Dia Internacional per l’Eliminació de la Violència vers la Dona, que se celebra cada 25 de novembre. Classes obertes, tallers, projeccions de pel·lícules, teatre, lectura del manifest i la Fira d’Escriptores seran algunes de les activitats que tindran lloc a la ciutat.

La commemoració va iniciar-se el passat 9 de novembre amb la presentació del Protocol per l’abordatge integral de la violència masclista, a la Sala d’Exposicions de l’Ajuntament Vell. El Protocol per a l’abordatge integral de la violència masclista és l’eina de coordinació dels diferents organismes i institucions que, a la ciutat, treballen per prevenir la violència masclista i atendre a les dones que la pateixen.

La presentació va estar presidida per l’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini, i va comptar amb la participació de la regidora adjunta a l’alcaldia responsable de l’Àrea d’Igualtat, Cindy Rando, la coordinadora de l’ICD per a la demarcació de Barcelona, Rosa Codina, i la diputada a la Diputació de Barcelona, Blanca Arbell.

L’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini, en la seva intervenció va recordar que l’any 2017 a Calella hi va haver 37 casos de violència de gènere, de les quals 21 van ser atesos per l’Àrea de Política Social de l’Ajuntament de Calella. Va destacar la importància de què la confidencialitat de la protecció de dades no afecti a l’intercanvi d’informació sensible entre els components de la comissió que formem part del Protocol per l’abordatge integral de la violència masclista. Així mateix, va voler agrair la feina de tots els professionals que formen part de la comissió.

La resta dels ponents van explicar en que consisteix la seva feina en cada fase del procés del Protocol. Així mateix, els representants de la Policia Local van agrair la col·laboració de la ciutadania de Calella a l’hora d’informar de qualsevol sospita o indici que s’estigui produint un cas de violència masclista

Deixa un comentari