Publicat el 04/05/2018

L’objectiu de l’Sport City Lab és que el municipi esdevingui un banc de proves per a totes les solucions relacionades amb l’esport i es creï una reputació internacional com a “certified tester”

El passat 3 de maig, l’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini, l’alcalde de Mataró i director de la Fundació Tecnocampus, David Bote, i el director general de negoci del centre tecnològic Eurecat, Miquel Rey, van presentar el Projecte d’Especialització i Competitivitat Territorial (PECT) de Mataró-Maresme per impulsar l’smart tèxtil. El projecte, de prop de 2 milions d’euros, està subvencionat amb 951.857,62 € pel Fons europeu de desenvolupament regional (FEDER) Catalunya 2014-2020. En el cas del PECT Mataró-Maresme, el sector que es vol impulsar és la innovació en el tèxtil, a Mataró, i la innovació amb l’esport, a Calella

Tal i com va explicar l’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini, “és d’agrair que la Unió Europea posi el focus en territoris innovadors i constants”, i per tant, que Calella i Mataró rebin aquest tipus de subvenció és un reconeixement a l’expertesa i el coneixement. Així mateix, va recordar que aquesta subvenció neix de la mà de la Consellera Meritxell Borràs.

Dins d’aquest projecte s’hi troba l’Sport City Lab, una operació impulsada per l’Ajuntament de Calella per convertir el municipi en un laboratori urbà d’innovacions en l’àmbit de l’esport. Gràcies a la seva oferta d’instal·lacions i equipaments esportius, així com al seu calendari de competicions esportives d’alt nivell i esdeveniments internacionals, Calella té condicions òptimes per esdevenir certified tester: “Estic molt contenta que Calella es configuri com un excel·lent banc de proves d’aquestes solucions esportives que han de ser transferides al mercat”. L’alcaldessa ja ha avançat que l’Sport City Lab estarà situat a l’Hostal Vell: “Des d’aquests moments Calella ja està preparada per esdevenir ‘tester’ de tots aquells qui ho necessitin”.

Per la seva banda, Miquel Rey, director general de negoci del centre tecnològic Eurecat, va felicitar Calella: “Calella és un gran exemple de municipi que s’ha sabut reinventar”.

 

Deixa un comentari