Publicat el 27/07/2018

Calella segueix apostant fort per la “Volta” en la 99a edició

En els darrers anys s’ha convertit en tot un clàssic de la “Volta”, i en la 99a edició es repetirà la fórmula. Calella serà per vuitè any consecutiu l’escenari de l’inici de la ronda catalana amb una etapa amb inici i final al municipi del Maresme.

La competició esportiva internacional tornarà a sortir de Calella el proper 25 de març de 2019, quan començarà una nova edició de la tercera prova per etapes més antiga del món, després del Tour de França i el Giro d’Itàlia.

El suïs Michael Albasini (2012), l’alemany Gianni Meersman (2013), l’eslovè Luka Mezgec (2014), el polonès Maciej Paterski (2015), el francès Nacer Bouhanni (2016), l’italià David Cimolai (2017) i el colombià Álvaro Hodeg (2018) han estat els primers guanyadors d’etapa i líders de la “Volta” en els darrers anys, en una etapa que normalment és ideal per a sprinters o per a una escapada.

Calella s’ha convertit així en la tradicional etapa d’inici de la Volta, on es viu amb gran ambient la presentació d’equips i la benvinguda a Catalunya dels millors ciclistes del món. Anteriorment, la localitat del Maresme també havia acollit la “Volta” en els anys 1963 i 1964.

“Molt contents de tornar a ser seu de l’inici de la Volta per vuitè any consecutiu. Nosaltres sempre hem dit que volem fer de Calella, entre d’altres qüestions, una ciutat molt vinculada a l’estima de la pràctica de l’esport. I és evident que, tornar a ser el municipi de la primera etapa de la Volta, una competició amb tants anys d’història (aquest any és la 99a edició) ens complau, i com sempre donarem totes les facilitats per a la seva organització”, ha declarat l’alcadessa de Calella, Montserrat Candini.

“Ja és una tradició, i és un honor que per vuitè any consecutiu Calella torni a apostar per la Volta. El món ciclista associa Calella amb la Volta i tots els aficionats ja saben que tenen una cita amb la ciutat a finals del mes de març per veure un dels majors espectacles esportius de Catalunya”, ha afirmat el director general de la Volta Catalunya, Rubèn Peris.

La Volta Ciclista a Catalunya té un gran impacte mediàtic i la seva cobertura televisiva va arribar l’any 2018 a 190 països, gràcies a 30 difusors internacionals. A més, segons l’agència Kantarmedia, en la darrera edició la “Volta” va tenir un impacte en mitjans estatals superior als 20 milions d’euros. Unes dades que posen al mapa Calella com a destinació turística i esportiva.

Del 25 al 31 de març de 2019, la “Volta” viurà la seva 99a edició, englobada dins del calendari UCI World Tour, la màxima divisió del ciclisme mundial.

Deixa un comentari