Publicat el 20/10/2017

Les propostes ciutadanes dels Pressupostos Participatius estan dotades amb 180.000 euros i es votaran a partir del 30 d’octubre.

El passat 17 de setembre, el Consell Municipal de Convivència i Participació, format per 35 persones en total entre membres de les entitats i gremis de Calella i de persones designades per alcaldia, a més d’un representant de cada partit polític i diversos regidors de govern, van valorar quines són les propostes que passen a la fase final dels Pressupostos Participatius del 2017.

De les 12 propostes considerades viables en l’anterior reunió, el Consell Municipal de Convivència i Participació n’ha escollit cinc que se sotmetran a votació popular a partir del 30 d’octubre. Una d’elles és la creació d’un carril bici al Passeig de Manuel Puigvert.

Instal·lar un sistema de reg a tota la zona boscosa del Parc Dalmau i recuperar l’estany de la pedrera amb sistemes de filtració natural és una altra de les propostes ciutadanes que es podran votar.

Així mateix, es proposa la instal·lació d’aparells per fer exercici a l’aire lliure, així com la millora de les pistes de petanca i la creació d’una pista de bitlles catalanes al passeig de Manuel Puigvert.

També es planteja la creació d’una nova via d’accés des de la carretera N-II fins a la Cala Rocapins. Aquesta nova escala arribaria a l’entrada al túnel que  porta al Far i a les Torretes.

La creació d’una xarxa de desfibril·ladors a diversos punts de la ciutat tanca el bloc de les cinc propostes finalistes.

Les votacions es duran a terme del 30 d’octubre al 25 de novembre, amb urnes mòbils a diferents punts de la ciutat i cada dia de la setmana (excepte els dijous) a l’Ajuntament Vell. El resultat establirà l’ordre de prioritat de la seva execució, és a dir, si la proposta guanyadora no arriba als 180.000 €, s’utilitzarà el romanent d’estalvi per executar la següent proposta (sempre que el pressupost d’aquesta no superi aquest diferencial) i així, successivament.

En total, el consistori destina 190.000 € als pressupostos participatius: 180.000 € són les propostes ciutadanes i els 10.000 € restants es destinaran als pressupostos participatius de l’Àrea de Joventut.

Deixa un comentari