Calella celebrarà, amb una seixantena d’actes, la Ciutat del Bàsquet Català 2018 | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 02/03/2018

El programa d’activitats ha estat elaborat des de l’Àrea d’Esports de l’Ajuntament de Calella juntament amb el Club Bàsquet Calella i preveu actes esportius, lúdics, de formació, de nutrició, solidaris, de salut, d’inclusivitat, de valors i de promoció de la ciutat.

El passat 1 de març, l’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini, el tinent d’alcaldia responsable de l’Àrea d’Esports, Xavier Arnijas, el president de la Fundació del Bàsquet Català i de la Federació Catalana de Basquetbol, Joan Fa, el president del Club Bàsquet Calella, David Fors, i altres membres de la directiva del club, van presentar oficialment ‘Calella, Ciutat del Bàsquet Català 2018’.

La Comissió Organitzadora de Calella, amb el president del Club Bàsquet Calella al capdavant, va presentar a la Fundació del Bàsquet Català (FBC) un intens i interessant programa d’actes que omplirà la ciutat de bàsquet el present 2018. Així mateix, l’Alcaldessa i la Fundació Catalana de Bàsquet van signar el conveni que atorga a Calella la capitalitat del bàsquet català 2018.

L’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini, va voler agrair la feina feta a l’anterior junta del Club Bàsquet Calella així com la il·lusió i la empenta de la nova junta i va expressar que “Calella té un sentiment molt gran de ciutat i que ens agrada que tot allò que fem faci xarxa amb els ciutadans i les entitats, així el conjunt de la ciutat estimarà més que mai el bàsquet gràcies a la seva implicació”. A més, va recordar que un dels objectius de aquesta capitalitat és fer “que els valors del bàsquet ens puguin servir pel conjunt de la nostra ciutat”. Com a alcaldessa, va expressar la seva alegria per aquesta capitalitat i va agrair a la Fundació la seva confiança.

Per la seva banda, el president de la Fundació del Bàsquet Català i de la Federació Catalana de Basquetbol, Joan Fa, va desitjar sort a la ciutat, tot i que assegura que des de la Fundació “no tenim cap mena de dubte que Calella serà una gran Ciutat del Bàsquet Català”.

Així mateix, el president del Club Bàsquet Calella, David Fors, va recordar que “enguany el Cub Bàsquet Calella fa 50 anys i també es compleixen 90 anys de l’arribada del bàsquet a Calella”. Alhora, va recordar que Calella és la seu d’esdeveniments esportius tan importants com l’Ironman o la Volta Ciclista a Catalunya: “Calella ja ha demostrat que és capaç d’organitzar aquest tipus d’esdeveniments”.

Un any de grans col·laboracions entre el bàsquet i les entitats calellenques

Laura Pagès i Francesc Membrives, vocals de les àrees esportiva i social del Club Bàsquet Calella, van ser els encarregat de desvetllar alguns dels actes programats per celebrar que Calella és Ciutat del Bàsquet Català 2018. Una seixantena de propostes formatives, culturals, lúdiques… que ompliran la ciutat de bàsquet. Conviuran actes ja consolidats com les 24 Hores de Bàsquet amb novetats com el Bàsquet-Platja.

S’han programat actes col·laboratius amb altres entitats de Calella com amb la Colla No Tinc Fred i els Saliclowns i s’ha buscat la cooperació amb esdeveniments de la ciutat com al Festimatge o el Calella Film Festival. Així mateix, el bàsquet tindrà un gran protagonisme a la Fira de Calella i l’Alt Maresme d’enguany. La solidaritat també hi té cabuda en la capitalitat de Calella com a Ciutat del Bàsquet Català: es farà una campanya de recollida de material esportiu per a la seva reutilització i lliurament a qui més ho necessiti. El centre comercial de la ciutat també serà un dels escenaris del bàsquet amb un joc que s’hi podrà participar des dels aparadors. El hip-hop, els grafits i el bàsquet aniran de la mà i aquest nexe es materialitzarà en un mural commemoratiu del 50 aniversari del club.

Enguany el bàsquet es vol fer un lloc també a les xarxes socials de tots els calellencs. A través de les etiquetes #CalellaCBC2018 i #CiutatBàsquetCatalà es podrà seguir totes les activitats que s’organitzaran. A més a més, es recomana seguir a l’Ajuntament de Calella i al Club Bàsquet Calella a Facebook, Twitter i Instagram per estar alerta de totes les novetats.

Deixa un comentari