Publicat el 25/01/2016

El pròxim cap de setmana del 28 i 29 de maig de 2016 Calella acollirà la novena edició dels Jocs Catalans d´Esport Adaptat que organitza la Federació Catalana d´Esports de Persones amb Discapacitat Física. 

Les competicions seran de diverses modalitats esportives com ara l´hoquei en cadira de rodes elèctrica, la natació, la petanca, el pàdel, el bàsquet en cadira de rodes o el rugbi, entre d´altres. A més, també hi hauran espais de promoció de l´esport adaptat, oberts a la participació lliure i gratuïta de la ciutadania.

Segons informa el consistori calellenc, l´experiència de la ciutat de Calella en l´organització d´aquest tipus d´esdeveniment, com va ser el 2014 amb els Special Olympics i el 2015 amb el cap de setmana de l´esport adaptat, sumat al nomenament de Calella com a Vila Europea de l´Esport 2016, és el que l´ha fet ser l’amfitriona d’aquests Jocs Catalans d’Esport Adaptat.

Calella és Vila Europea de l’Esport 2016 per la seva sensibilitat, iniciativa i propostes d’esport per a tothom i la seva voluntat de promoure la cohesió i integració a través de la pràctica esportiva. El gran teixit associatiu de la ciutat, la diversitat d’equipaments esportius i el fet que el 44% de la població practiqui algun esport també ha estat decisiu per a que la nostra ciutat gaudeixi d’aquesta distinció.

D’altra banda, durant la setmana prèvia al cap de setmana de competicions, es portaran a terme altres activitats com dues Jornades d’Esport Adaptat a les Escoles i un col·loqui sobre la Discapacitat i l’Esport, amb una doble finalitat: d’una banda de sensibilitzar a la població i als joves sobre l’existència de l’esport adaptat des d’una visió normalitzadora, i d’altra banda, donar a conèixer als professionals de l’esport i la salut les peculiaritats de l’esport adaptat per tal de trobar punts de connexió i sinergies alhora de generar nou coneixement.

Deixa un comentari