Publicat el 30/05/2021

L’esdeveniment aplegarà uns 200 cors de 90 països d’arreu del món que mobilitzaran més de 6.000 participants. L’Ajuntament i la Fundació alemanya Interkultur signen el conveni per organitzar la competició durant els anys 2022 i 2024

Calella es convertirà en la capital mundial del cant coral. L’Ajuntament i l’entitat alemanya Interkultur han signat el conveni per a l’organització del “Sing for Gold. The World Choral Cup”, un campionat fet a mida que aplegarà unes 200 corals dels cinc continents i que portarà a la ciutat més de 6.000 participants. Un total de 90 països han considerat molt positivament la creació d’aquesta nova competició. L’esdeveniment se celebrarà cada dos anys i s’alternarà amb el tradicional festival coral internacional “Canta al Mar”.

Calella organitzarà el “Sing for Gold. The World Choral Cup” durant el mes de maig del 2022 i del 2024.
El campionat mundial de cant coral servirà per triar el pòdium (medalles d’or, plata i bronze) de les millors formacions d’aquest gènere de música cantada de tot el planeta, així com un lloc per la classificació mundial d’Interkultur.

El conveni de col·laboració entre l’Ajuntament de Calella i la Fundació Interkultur s’ha signat a l’auditori de Can Saleta. El director de Relacions Internacionals d’Interkultur, Marc Moreno, ha explicat que “Calella és una ciutat que ha donat una rebuda espectacular a la cultura; el “Sing For Gold” serà un esdeveniment únic, i per això s’estrenarà a la ciutat i s’ha fet a mida per la seva ciutadania. Durant 4 jornades hi haurà competicions que es repartiran als indrets més característics de la ciutat. La competició es repartirà en dues setmanes. Els cors lluitaran en una festa mundial per la cultura, el turisme i la recuperació de l’economia”.

Per la seva part, Montserrat Candini, Alcaldessa de Calella, ha assegurat que “aquest ajuntament basa molts esforços per enfortir el teixit econòmic de Calella; i ho fa a partir de dues potes fonamentals: l’esport i la cultura a nivell internacional. El “Sing For Gold, World Choral Cup”, situarà la nostra ciutat, una vegada mes, com un referent que aposta — i que ja ha apostat durant la pandèmia — per la cultura; perquè la cultura és prosperitat”.

L’organització del “Sing For Gold, World Choral Cup” permet que Calella continuï sent referència de grans esdeveniments. En aquest cas, el valor afegit és que es tracta d’una competició vinculada al món de la cultura, una àrea que l’Ajuntament ha apostat clarament, fins i tot, durant la pandèmia;  també és una mostra més de l’estratègia d’internacionalització del consistori en consolidar la celebració de festivals com un dels actius de la ciutat per contribuir a la desestacionalització i a la generació d’economia per a la ciutat.

 

Deixa un comentari