Publicat el 09/02/2023

La instal·lació de la caldera dona servei de calefacció i aigua calenta sanitària al Complex Esportiu Municipal i al Pavelló Municipal d’Esports, que tenen més de 3.000 abonats

 

 

 

La caldera de biomassa d’Alella s’ha posat en marxa. El projecte té un cost superior als 290.000 euros, cofinançats per la Diputació de Barcelona i els fons europeus FEDER. Subministra aigua calenta sanitària i calefacció al Complex Esportiu Municipal i al Pavelló Municipal d’Esports.

La instal·lació, de 500 kW de potència instal·lada i alimentada anualment per 291 tones d’estella forestal, suposa una oportunitat per avançar cap a la sostenibilitat energètica i reduir les emissions. És previst que suposi un estalvi econòmic anual d’uns 30.000 euros i una reducció d’emissions de gasos d’efecte d’hivernacle de 246 tones de CO2 anuals.

El diputat d’Acció Climàtica, Xesco Gomar, i l’alcalde d’Alella i regidor de Medi Ambient i Sostenibilitat, Marc Almendro, han presentat aquest dijous la nova instal·lació. Gomar ha incidit en tres conseqüències importants del projecte, que suposa una «reducció d’emissions contaminants, un estalvi per a les arques municipals i que ajudarà a fer una millor gestió forestal, en un moment que els incendis són cada vegada més freqüents».
Per la seva banda, Almendro ha afegit que «l’estella que consumeix la caldera també és, cada vegada més, de quilòmetre zero». L’alcalde ha destacat que «aquesta inversió permet dotar de calefacció i aigua calenta sanitària les instal·lacions esportives municipals, on hi ha més de 3.000 abonats».

La catorzena caldera del projecte ‘Biomassa pel clima’
La caldera d’Alella és la catorzena i última instal·lació prevista pel projecte Biomassa pel Clima, cofinançat pels fons europeus FEDER.
S’han instal·lat 14 calderes a 14 municipis, que suposen una producció de 7.000MWh per a 42 equipaments i evitaran 1.200 tones anuals de CO2.
Es tracta d’un projecte que promociona les energies renovables, l’eficiència energètica, l’autoconsum, l’estalvi de costos en els municipis i que contribueix en la reducció de les emissions de gasos amb efecte d’hivernacle.

 

Redacció
Imatge i font: Diputació de Barcelona

Deixa un comentari