Publicat el 05/10/2019

Com cada any, Arenys de Mar celebra per octubre les Jornades Gastronòmiques del Calamar d’Arenys, i enguany en celebra la 24a edició.

Aquest any el Calamarenys, les jornades gastronòmiques del calamar d’Arenys, va començar el divendres, 4 d’octubre amb la Mostra gastronòmica on hi varen participar 10 restauradors de la vila.  L’edició d’enguany porta algunes novetats, per una banda la renovació de la imatge gràfica i d’altra banda l’increment d’activitats complementàries per acompanyar l’atractiu de l’oferta gastronòmica i afegir al·licients per visitar Arenys de Mar durant el mes d’octubre.

El nou disseny del Calamarenys fa servir l’estètica de la ceràmica blava tradicional catalana per il·lustrar, sobre un plat, els elements protagonistes de les jornades: el calamar d’Arenys, el seu litoral amb la balissa de l’espigó i unes fulles de palmera, la teulada ceràmica de l’església de la vila i la gastronomia, representada per una forquilla. Aquesta imatge, obra del dissenyador arenyenc Txeni Gil, ve acompanyada d’una tipografia contundent on el color ajuda a destacar els dos conceptes que composen el logo: Calamar i Arenys

Jornades gastronòmiques fins al 31 d’octubre
En conjunt són una trentena de restaurants i entitats arenyenques que participen, d’una manera o altra, al Calamarenys. 22 restaurants ho fan a través de les seves cartes i els seus fogons i altres participant, directament, en activitats i actes que s’inclouen el programa. La direcció de les Jornades és a càrrec de la Regidoria de Turisme de l’Ajuntament d’Arenys de Mar, amb la col·laboració d’altres regidories, de l’Associació de Restauradors d’Arenys de Mar i de diferents restaurants, allotjaments, comerços i associacions de la vila.

El Calamarenys també es complementa amb un programa d’activitats per fer atractiva la visita a Arenys de Mar i posar de relleu la realitat marinera de la vila. Des d’elements mariners tradicionals com la subhasta del peix o, enguany la tirada de l’art, a propostes divulgatives com les accions teatralitzades o la visita al port per conèixer la seva història i també el seu futur. D’aquesta manera no només es potencia l’element gastronòmic sinó que també es presenta i s’ofereix una descoberta de la vila i la seva gent.

Espai web on consultar el programa detallat:  http://www.arenysdemar.cat/calamarenys

 

Deixa un comentari