Publicat el 30/11/2017

L’Ajuntament de Vilademuls demana ajut a Agents Rurals i a la Diputació per combatre la seva propagació i avisa que ja és un tema de salut pública

Un caçador de Vilademuls ha estat la primera persona ferida a comarques gironines per diverses picades de vespa asiàtica. Va passar a principis d’aquest mes mentre caminava per un camí ple d’esbarzers.
El niu estava a uns 30 centímetres de terra, tapat per la vegetació, i en cap moment va sospitar de la seva presència. De cop van un grup de vespes asiàtiques van començar a atacar-lo. ‘Em vaig haver de refugiar al cotxer perquè em seguien i m’estaven picant’, detalla.
La roba gruixuda que duia va evitar que fos més greu i van picar-lo a cinc punts, un a la galta que li va quedar inflada i vermella. El que més recorda és el dolor de les pessigades. Tot i anar al metge, li van fer mal durant sis hores segons explica aquest veí de Vilamarí.
El seu cas ha disparat les alarmes i l’Ajuntament de Vilademuls ha demanat ajut als Agents Rurals i a la Diputació de Girona per combatre la seva propagació i evitar que un fet així es pugui repetir. El seu alcalde, Àlex Terés, diu que no tenen recursos per fer-ho tot sols i que ara ja és un tema de salut pública.
Ahir van localitzar un nou niu a la zona d’Olives i ja preveuen que amb la caiguda de les fulles se’n detectin més. Volen estar preparats el març vinent amb mitjans, com ara trampes, que és quan les reines faran els ruscs.

ACN Vilademuls

 

Deixa un comentari