Publicat el 09/07/2024

La Fundació Humana, l’entitat encarregada de la recollida de residus tèxtils a Cabrils, ha aconseguit recollir un total de 6.177 kg de roba, complements tèxtils de la llar i calçat durant el primer trimestre de 2024

 

 

El 90% dels articles recuperats tenen una segona vida gràcies a la reutilització i el reciclatge, Aquest servei de recollida és completament gratuït i permet reciclar o reutilitzar el tèxtil usat que els veïns dipositen en els contenidors verds proporcionats per aquesta organització sense ànim de lucre.

La quantitat recollida és equivalent a uns 16.000 articles de roba, que són classificats a la planta de preparació per a la reutilització que Humana té a l’Ametlla del Vallès (Vallès Oriental). D’aquests articles, el 60% es pot reutilitzar i més del 32% es pot reciclar, assegurant així que gairebé el 90% dels materials recollits tenen una segona vida.

Les donacions de roba i tèxtil usats es poden fer en els set punts de recollida disponibles a Cabrils, ubicats en les següents zones:
Carrer del Sant Crist (Torre Can Amat)
Carrer Eucaliptus amb Camí de Mataró
Passeig de Cabrils amb Camí de la muntanya
Pàrquing Carrer Torrent Roig
Avinguda Llobatera amb Carrer de les Serres
Carrer de les Escoles/Sant Sebastià

A través d’aquesta iniciativa, el municipi de Cabrils contribueix significativament a donar una segona vida a la roba, reduir el volum de tèxtil que acaba als centres de tractament de residus i facilitar el reciclatge de peces en mal estat. A més, els fons obtinguts de la gestió de la roba permeten a la Fundació Humana finançar projectes de cooperació internacional arreu del món.

Amb aquesta col·laboració, Cabrils demostra el seu compromís amb la sostenibilitat i el reciclatge.

 

Redacció

Deixa un comentari