Publicat el 29/11/2022

La Generalitat ha activitat l’estat d’alerta i les restriccions dels consums d’aigua en més de 500 municipis de Catalunya

 

 

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) va ampliar, aquest passat divendres, 25 de novembre de 2022, l’estat d’alerta hidrològica per sequera al sistema del Ter-Llobregat i a la conca de la Muga, que abasteix 202 municipis, entre els quals es troba Cabrils,  i tota la resta de municipis del Maresme i de l’Àrea Metropolitana de Barcelona.
Amb aquesta ampliació ja són 514 els municipis en alerta, territori que representa una població de 6,7 milions d’habitants.

Aquesta alerta ve acompanyada d’una restricció en els consums.
El consum d’aigua de la població es limita a 250 litres per persona i dia, i es redueix l’ús en la indústria i en l’ús recreatiu en un 5% i en un 30% en l’ús recreatiu amb reg.
Es limita la utilització d’aigua per ompliment de piscines i es limita la dotació i l’horari del reg públic i privat, havent-se de fer a l’horari de menor insolació (de 20h a 08h.) i aplicant l’aigua mínima indispensable adaptant-se en tot moment a les condicions de temperatura i humitat, i regant, com a màxim, dos dies per setmana.

La Generalitat de Catalunya ha elaborat el portal de sequera  a través del qual es pot fer el seguiment de l’estat de sequera de cada municipi i de les mesures que s’apliquen en cada situació.

 

Redacció
Imatge i font: Ajuntament de Cabrils

Deixa un comentari