Publicat el 08/03/2022

El municipi organitza diversos actes durant tot el mes, per celebrar l’efemèride

 

El 8 de març es celebra el Dia Internacional de les dones, i al voltant d’aquesta efemèride l’Ajuntament de Cabrils ha organitzat un seguit d’actes per tal de seguir empoderant, visibilitzant i reconeixent a les dones, especialment les de Cabrils.

Aquest dimarts al migdia, davant l’Ajuntament, es farà la lectura institucional del Manifest del Dia Internacional de les dones. A
quest mateix dia, a l’Institut, l’alumnat del Servei Comunitari durà a terme una Jornada de Sensibilitació dins del centre i a les 5 de la tarda a la Biblioteca hi haurà una hora del conte especial 8M, amb la lectura dels contes “Les princeses també es tiren pets” i “Les nenes seran el que vulguin ser”, a càrrec del Servei Comunitari de l’Institut de Cabrils.

Dimecres 9 a les 6 de la tarda al Centre Cívic es farà la presentació del documental “En veu de dona”, on es recullen les vivències, experiències i anècdotes de cabrilenques de totes les edats. Al finalitzar hi haurà una taula rodona amb la sociòloga Cristina Sánchez Miret.

Durant el cap de setmana també hi haurà actes d’homenatge a les dones. Dissabte, durant el Dinar de l’Associació de Jubilats, Jubilades i Pensionistes de Cabrils es farà un homenatge a les dones i l’Agrupament Escolta Montcabrer organitzarà activitats especials de sensibilització amb els seus respectius grups.

Diumenge 13 hi haurà un altre dels plats forts d’aquests efemèride, una nova edició del FEMPOP, el Festival que no vol existir. Es tracta d’un Festival Musical on es dona protagonisme a les dones, esperant que aquest fet deixi de ser una anècdota i passi a ser habitual la programació femenina en els festivals musicals.
Enguany tocaran a Cabrils, a la Sala La Concòrdia, Charlotte Carpenter, Irene Zuzaga i Claudia Allmang. Abans del FEMPOP, a més, es durà a terme l’Homenatge a les dones de Cabrils, reconeixent la tasca de les dones d’un  dels sectors laborals que més han estat notícia l’any passat.

Finalment, el dijous 24 de març, l’alumnat de l’Institut de Cabrils gaudirà d’un Teatrefòrum al Centre Cívic, “Històries de l’Alba i el Manu”.
Els actes de celebració d’aquesta data van començar el passat 28 de febrer amb el Taller d’emprenedoria “Emprèn en femení” a càrrec de l’Associació Dones pel Futur”.

Redacció
Imatge i font: Ajuntament de Cabrils

 

Deixa un comentari