Publicat el 10/07/2021

Els municipis demanen que es facin les primeres passes perquè la carretera esdevingui en carrers als trams urbans i que sigui pedalable en els interurbans, entre altres mesures

Els ajuntaments de Cabrera de Mar, el Masnou, Premià de Mar i Vilassar de Mar han emès un comunicat conjunt en el qual sol·liciten l’inici dels treballs per a la futura pacificació de la carretera N-II al pas pels nuclis de les diferents poblacions i en els trams que les uneixen.
En el seu text, els consistoris destaquen que a partir d’aquest mes de setembre la C-32 quedarà alliberada de peatges, facilitant-se per tant la posada en marxa de les actuacions necessàries per a redefinir els espais que ocupa en l’actualitat la carretera nacional.

Així, el comunicat exposa “un posicionament i unes actuacions conjuntes per començar a treballar en aquest nou escenari a partir d’avui mateix” perquè l’N-II s’integri com a carrers de la trama urbana de les poblacions afectades, i que esdevingui una connexió secundària entre aquests municipis. La voluntat última exposada al text és “reconvertir aquesta via en un espai amable per al gaudi dels veïns i veïnes”.
Per tal d’assolir aquest objectiu els consistoris signants proposen que en el tram urbà aquesta via consti de dos carrils de circulació de vehicles, una via pedalable, d’un espai d’ampliació de voreres i d’espai per a serveis i, en el tram interurbà, esdevingui una via pedalable amb un màxim de tres carrils de circulació de vehicles. A més també es reclama del Departament de Territori i Sostenibilitat i al futur nou Govern de la Generalitat de Catalunya la prioritzin les actuacions vinculades a la pacificació de l’N-II i de la nova configuració d’accessos de la C-32.

Declaració sobre la N-II (PDF, 503 kB) (Comunicat dels 4 ajuntaments implicats)

 

Deixa un comentari