Publicat el 22/01/2024

Aquesta nova infraestructura d’energia renovable forma part de la fase inicial d’un projecte, que té previstes futures ampliacions en una segona etapa

 

 

Cabrera de Mar ha donat un pas més cap a la sostenibilitat i a la reducció de despeses energètiques mitjançant la instal·lació de 38 plaques fotovoltaiques al sostre del gimnàs municipal. Aquesta iniciativa d’energia renovable ha estat possible gràcies a una subvenció de 40.000 € atorgada per la Diputació de Barcelona.

Les noves plaques generaran un estalvi estimat de 25.800 kWh/any, el que es traduirà en una disminució de despeses energètiques equivalent a 10.000 € anuals per a l’Ajuntament de Cabrera de Mar. Aquesta eficiència en la producció d’energia elèctrica contribuirà significativament a la sostenibilitat econòmica i ambiental del municipi.

Aquesta instal·lació és part d’una primera fase del projecte, amb plans per expandir la infraestructura en una segona etapa. Està previst afegir 40 plaques addicionals, cobrint així la totalitat del sostre de la piscina municipal. Aquesta ampliació reforçarà encara més la capacitat de generació d’energia renovable del Complex Esportiu.

L’Ajuntament de Cabrera de Mar destaca la seva intenció d’assolir o aproximar-se al màxim a l’autoconsum, considerant-ho una mesura fonamental en la lluita contra el canvi climàtic.

 

Redacció

 

Deixa un comentari