Busquets, el gegant de Caldes d´Estrac, escollit Hereu gegant del Maresme 2011 | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 21/11/2011

Llavaneres va acollir, el diumenge 20 de novembre, la 21a Trobada de Gegants del Maresme, coincidint amb la celebració del 20è aniversari de la Coordinadora de Geganters del Maresme.
El moment més emotiu de la trobada va ser l´elecció d’en Busquets, el gegant de Caldes d´Estrac, com a primer hereu del Maresme, que durant tot l´any lluirà un faixí commemoratiu. Llavaneres va tornar a ser l´amfitriona de la festa 20 anys després de la primera trobada, quan es va escollir la primera pubilla gegant del Maresme. A més de la representació maresmenca, l´aplec va tenir com a convidats especials els gegants de Benicarló (País Valencià), els bastoners de Santa Eulàlia de Ronçana i la pubilla de Catalunya i l´hereu del Maresme i de Catalunya, que van ajudar en la proclamació d’en Busquets com a primer hereu. Després de les cercaviles, els balls i la proclamació de l´hereu, un miler de persones es van aplegar al pavelló municipal en un multitudinari dinar de germanor. L´Ajuntament felicita la Secció de Tradicions i Festes Catalanes d’El Casal de Llavaneres per l´organització de la trobada.
En Busquets, la llegenda
Segons la llegenda, Fàtima coneixia les qualitats de les aigües de Caldes per la seva esclava Elionor, capturada per una expedició de corsaris que van saquejar la població. La seva bellesa va impedir que fos maltractada pels pirates i va ser atorgada com esclava a la princesa Fàtima, que patia de lepra. Els metges no trobaven remei a la seva malaltia i Elionor, que s’havia guanyat la confiança de la princesa, li va recomanar els banys termals de la seva població. Així va ser com Fàtima va viatjar fins a Caldes acompanyada d’Elionor i es van allotjar a la torre que quedava als afores de la població. El tractament va resultar tot un èxit i la princesa no tan sols va curar la seva malaltia, sinó que també va esdevenir una persona molt més afable, generosa i benèvola. Com a mostra d’agraïment de la princesa Fàtima  a Caldes, va conèixer un distingit ciutadà, en Busquets, de qui es va enamorar i amb qui es va acabar casant. Busquets està vinculat a l’altra torre de vigilància, la Torre Busquets.

Deixa un comentari