Publicat el 01/03/2024

Després de dos anys d’obres, la línia del Bus urbà C15 de Teià restablirà connexió amb l’estació d’Ocata, el proper dissabte, 2 de març

 

 

Les tasques de remodelació i adaptació per fer l’estació accessible a persones amb mobilitat reduïda van afectar el servei de transport públic subvencionat per l’Ajuntament de Teià. Durant aquest període, el Bus urbà C15 que connecta Teià i Ocata va haver de modificar la seva ruta per enllaçar amb l’estació de Rodalies del Masnou. Això va comportar alteracions en els horaris i un augment del temps de recorregut, passant de 30 a 40 minuts.

Amb la reobertura de l’estació de tren, la línia C15 recuperarà el seu trajecte original. El recorregut de baixada (Teià a Ocata) serà el mateix que abans de les obres, mentre que el de pujada (Ocata a Teià) incorporarà els canvis adoptats durant aquest període, passant pels carrers de la Mare de Déu de Núria i d’Artesa de Segre en lloc de l’avinguda de Cusí i Furtunet. A partir d’ara, la freqüència de pas per cada parada serà de 35 minuts.

Pel motiu del disseny de l’estació i per raons de seguretat viària, l’autobús no podrà aturar-se a la carretera N-II. Com a alternativa, la parada d’inici i final del recorregut es trobarà a la cruïlla dels carrers dels capitans Comelles i Sant Felip, a 200 metres de l’entrada de l’estació al passeig de Prat de la Riba.

Renfe ha invertit 3,7 milions d’euros (IVA inclòs) en l’adequació de l’estació, fent-la totalment accessible en el marc del Pla Transformem Rodalies. A més de substituir l’antic baixador en superfície per un vestíbul subterrani, s’han renovat les andanes, els controls d’accés, les marquesines i l’enllumenat general. L’estació disposarà de tres ascensors, un al passeig de Prat de la Riba (N-II) i dos per accedir a les andanes, que s’activaran en les properes setmanes.
L’estació també servirà com a pas subterrani per a vianants entre l’N-II i el passeig marítim, reemplaçant l’antic passatge existent en aquest punt.

Amb les obres de remodelació de l’estació es va tancar la Baixada al Port, un dels dos accessos al port per vehicle, que romandrà tancat al trànsit segons informa l’Ajuntament del Masnou.
En quant a l’autobús llançadora que Renfe ha proporcionat com a servei substitutori continuarà operant temporalment fins a la seva anul·lació definitiva, la qual es comunicarà amb antelació.

 

Redacció

Deixa un comentari