Publicat el 16/12/2022

Els desfibril·ladors externs automàtics, que es troben a 15 punts del poble, poden salvar vides en cas d’aturada cardíaca

 

 

 

Els integrants de la brigada municipal de Vilassar de Mar han rebut una formació de primers auxilis i reanimació cardiovascular que els permetrà fer servir els desfibril·ladors externs automàtics, més coneguts com a DEA.

Aquests dispositius, que es poden trobar a 15 punts estratègics del nostre poble, com ara el Mercat Municipal, la Biblioteca Municipal, el Pavelló Paco Martin o l’estació de Renfe, permeten administrar descàrregues elèctriques controlades al cor d’una persona en cas d’aturada cardíaca, de manera que la ràpida utilització d’aquests dispositius li pot salvar la vida. D’aquí la importància de fer-los servir adequadament i poder actuar amb la màxima celeritat, quan es produeix una aturada cardíaca sobtada.

En qualitat de municipi cardioprotegit des de 2017, Vilassar de Mar organitza regularment cursos de formació en reanimació cardiovascular i primers auxilis a les escoles i els instituts del poble, per a determinats col·lectius professionals, així com per a la ciutadania en general.

Ara, amb l’objectiu que cada vegada més persones siguin capaces de fer servir un DEA en cas de necessitat, l’Ajuntament fa una crida a totes aquelles persones que estiguin interessades a aprendre’n, que es posin en contacte amb el consistori a través del correu ajuntament@vilassardemar.cat.

L’Ajuntament es planteja organitzar cursos de formació puntuals per a la ciutadania, si hi ha un nombre suficient de persones disposades a rebre aquesta formació.

Localitza els desfibril·ladors que hi ha al municipi

 

Redacció
Imatge i font: Ajuntament de Vilassar de Mar

Deixa un comentari