Publicat el 20/09/2016

 

173 persones van participar el diumenge 18 de setembre a la pedalada popular organitzada per l’Ajuntament de Vilassar de Mar amb motiu dels actes de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura, amb l’objectiu de conscienciar la població sobre la necessitat de reduir les emissions de CO2 a l’atmosfera i donar a conèixer els avantatges de triar la bicicleta per fer desplaçaments curts o combinats amb el transport públic.

Sota el lema “Mobilitat intel·ligent. Economia potent”, la pedalada, amb punt de sortida i arribada a la plaça de l’Ajuntament, va recórrer 5,3 km pels carrers del nucli urbà. Totes les persones assistents van rebre com a obsequi una matrícula per penjar a les bicicletes i els més menuts també una bossa-motxilla, i al final de l´activitat es va donar a conèixer l´estalvi de contaminants que s´haurien emès a l´atmosfera en el cas que cada participant hagués fet el mateix recorregut amb cotxe. Conjuntament, entre tots els participants de la pedalada, es van estalviar 550 grams d´òxids de nitrogen (NOX) i 46 grams de partícules contaminats (PM10).
L’acte es va completar amb un taller de dibuix per als més menuts i un altre d’inspecció tècnica de bicicletes.

La segona activitat que la Regidoria de Medi Ambient, conjuntament amb la Regidoria d’Esports, la de Promoció de la Salut i la de Mobilitat, ha organitzat a Vilassar de Mar serà una caminada saludable, prevista per al dimecres 28 de setembre, que transcorrerà per una de les rutes saludables del municipi, dissenyades i pensades per facilitar la incorporació de l´activitat física en la vida diària de la ciutadania. Aquesta activitat, oberta a tothom, s’ha fet coincidir amb les activitats de la 18a Setmana de la Gent Gran. Començarà a les 9.30 h i tindrà com a punt de trobada l´Espai Cultural Can Bisa. 

Deixa un comentari