Bon Nadal i Millor 2013 | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 21/12/2012

Ara que està a punt d’acabar l’any, i que un altre ja truca a la porta, es produeix el fenomen gairebé instintiu de fer una mirada als mesos passats i preguntar-nos pel que ens espera en el nou període que s’obre davant nostre. Per aquest motiu, avui, a només unes passes de posar fi al 2012, us proposo que, sense deixar de recordar els moments que hem viscut, mirem endavant i gaudim dels dies que arriben, fruint de les festes, de la família, dels amics i de tot el que ens envolta.
És sabut de tothom que el món, el país, els nostres pobles i moltíssimes famílies, passem per moments difícils, però ara no és el moment de renegar dels errors, sinó d’extreure’n els aprenentatges que ens puguin proporcionar. Ara és el moment d’aprendre a no donar-nos per vençuts, de continuar lluitant, de respectar els altres i a nosaltres mateixos. Són moments d’escoltar, d’estimar i de creure en el que sí que podem fer, ja que són moltes les coses que hem d’agrair com a persones i com a territori.
Com a persones, hem d’estar agraïts a la vida de la qual cadascú n’és protagonista, a la família i als amics, que no deixen que ens sentim sols, agraïts al mar, a la terra, pel fet de poder-los contemplar cada dia, agraïts a l’ahir i, sobretot, al moment present, per tenir l’oportunitat de viure’l plenament.
Com a territori, com a comarca, hem de saber veure la riquesa i les oportunitats que tenim. Som un territori ple de vida, obert al mar i ric de tradicions i cultura. Una comarca amb gent emprenedora i amb un gran teixit associatiu farcit de persones que tenen iniciativa i que volen continuar fent coses pel seu poble, pel seu entorn més proper, pels altres. Trobades de puntaires, de castells o de pubilles; sardanes, festivals de música, de cinema, de dansa o de teatre. La nostra comarca compta amb un comerç actiu i amb productes de proximitat i de qualitat. Celebrem fires comercials i culturals, com la d’artesans, la del Motor, la Fora Estoc i la d’Indians, la Medieval, el Saló Boda, la de Sant Ponç i la Iberoromana, les de tardor o la de Nadal, entre d’altres.
Tenim bon vi i una gastronomia envejable, amb nombrosos restaurants àmpliament reconeguts que, en diferents jornades al llarg de l’any, col·laboren a fer evident la primera qualitat dels productes de la nostra zona. Tenim el cultiu de la flor i la planta, la pagesia que sembla que torna, i amb força, amb més productes ecològics i especialitzats.
Tenim nous hotels, noves iniciatives i molts serveis que ens doten d’un lloc al món, que estimulen que més gent vingui a gaudir del nostre clima, de les nostres tradicions, del nostre poble.
Així doncs, un sincer agraïment a tothom que participa, d’una manera o altra, a donar vida a les nostres contrades. L’equip de persones que formem La Clau ens sentim afortunats de contribuir a fer més visibles les iniciatives de la nostra comarca, i és el nostre desig que passeu unes bones festes i que l’any que està a punt de començar sigui propici per a tothom.

Deixa un comentari