Bon inici de temporada de Micaco, la Colla Castellera de Badalona | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 26/03/2012

Els Castellers de Badalona han actuat a la diada d’inici de temporada a la nostra ciutat acompanyats pels Castellers de Barcelona, els Margeners de Guissona i la Colla Castellera Jove de Barcelona. Després de la bona actuació realitzada la setmana passada a la XXIa Festa de l’Espàrrec, la colla Micaco volia mantenir la línia de creixement i es plantejava com a principals objectius repetir el tres de set i estrenar el quatre de set.
A primera ronda els Micacos hem optat per repetir el tres de set, que després dels assajos realitzat oferia molta confiança. Tot i les mides, un pèl obertes, al pis de segons, la pujada ha estat plàcida. La descarregada s’ha hagut de treballar lleugerament però tampoc ha suposat cap contratemps pel tronc experimentat. Els resultats acompanyaven per poder apostar amb garanties pel tercer castell de set de la temporada, el quatre de set. Així doncs, la segona ronda no s’ha fet esperar i s’ha alçat el quatre de set. El castell s’ha alçat amb
canvis al tronc, i amb uns pisos de segons i terços molt lleugers. Igual que el tres, una pujada plàcida ha deixat pas a una descarregada intensa que, degut a les males mides per la part inferior del castell, s’ha hagut de treballar de forma constant. En tot cas, en cap moment l’estructura ha perillat, i s’ha pogut descarregar fins i tot amb certa comoditat el tercer castell de set de la temporada micaco. A tercera ronda la colla ha apostat pel quatre de sis amb agulla que la setmana anterior es va haver de desmuntar dos cops. Amb nombrosos canvis al tronc i al pom de dalt, el castell s’ha alçat i ràpidament s’ha carregat per deixar veure una sòlida agulla que també s’ha descarregat amb molta solvència.
Per segon cop consecutiu, la colla no ha abaixat el llistó i ha volgut acabar l’actuació amb els millors postres de tots: el pilar de cinc. Amb la mateixa alineació que la setmana anterior, el pilar s’ha alçat segur i, tot i el constant tremolí, una execució molt experimentada ha permès descarregar sense cap contratemps el segon pilar de cinc de la temporada micaco.
Aquesta actuació confirma el millor inici de temporada dels Castellers de Badalona. Els números avalen la feina que ha estat fent la colla tots aquests mesos i esperem que es pugui mantenir aquesta línia ascendent moltes més actuacions.

Deixa un comentari