Publicat el 19/10/2017

Protecció Civil manté activada l’alerta del pla Inuncat

ACN Barcelona .- Els Bombers de la Generalitat han rebut un total de 87 avisos entre les nou del vespre i les set del matí per incidències relacionades amb la pluja, dels quals 25 han estat a la Regió d’Emergències Metropolitana Nord, 24 a la de Tarragona i 19 a la Regió d’Emergències Metropolitana Sud.
En total, des de l’inici de l’episodi, s’han produït 269 avisos arran de 531 trucades al telèfon d’emergències 112. D’aquestes, prop del 40% han estat al Tarragonès, seguit de l’Alt Camp i el Baix Camp, amb el 13,7% i el 6,2% del total, segons dades de Protecció Civil, que manté l’alerta del Pla Inuncat. En aquest sentit, aquest episodi de pluges han deixat 40 litres per metre quadrat en 30 minuts a Gandesa (Terra Alta) i 34,3 litres a Margalef (Priorat), superant així el llindar de 20 litres per metre quadrat.

A més, al Parc Fluvial del Besòs, s’ha activat el Pla d’Emergències en fase d’inundació parcial, en el seu nivell 4, que determina el tancament de la zona d’ús públic i el tancament de l’equipament.
D’altra banda, segons Endesa, uns 5.000 clients de l’Alt Penedès, el Vallès Oriental i el Baix Llobregat no tenen llum aquest dijous al matí. Els municipis amb més abonats afectats són Castellbisbal, Castellet i la Gornal i les Franqueses del Vallès.

ACN Barcelona
Foto: Palmera arrencada al passeig marítim de Tarragona, aquest 18 d’octubre de 2017.

Deixa un comentari