Publicat el 01/03/2018

El temporal ha obligat a tallar alguns carrers i desviar alguna parada d’autobús del municipi

La llevantada ha afectat de ple al Passeig Marítim de Blanes (Selva). Les onades han començat de matinada i han engolit tota la zona de platja fins arribar a alguns vials propers. Per tal d’evitar més danys, tècnics municipals estan construint un mur de sorra que eviti que les onades segueixen arribant fins a la zona urbanitzada.
Arran de la situació, s’ha tancat momentàniament l’aparcament subterrani. El cap local de Protecció Civil, Josep Lluís Pouy, ha explicat que creuen que en aquesta ocasió els desperfectes els ha ocasionat una onada de “llarg” recorregut, que s’ha omplert de “sorra” i ha acabat arribant als vials propers.
La Policia Local ha tallat alguns accessos arran de mar, com el de Sa Palomera, i ha canviat d’ubicació una parada d’autobús. El temporal també ha provocat danys al passeig de l’Escala, a la zona de la Punta, les onades han malmès part de l’estructura i han aixecat algunes de les peces que la conformen.

La meteorologia no dona treva a la Costa Brava. Després del fred i la neu, llocs com Blanes s’han despertat aquest dijous amb un mar desbocat. A partir de les cinc de la matinada, les onades han començat a agafar magnituds superiors als tres metres a conseqüència dels vents de llevant.
Els efectes de la mala mar eren ben visible al Passeig Marítim. La sorra s’havia apoderat de pràcticament tot el tram urbanitzat de la via i les màquines han treballat a contrarellotge per parar el cop. El cap de Protecció Civil de Blanes, Josep Lluís Pouy, ha explicat que feia “dos o tres anys” que no tenien un episodi de temporal com aquest a la ciutat.

A més, la llevantada ha estat especialment agressiva perquè ha creat unes onades “altes” i de “recorregut llarg”, segons ha explicat Pouy. Això s’ha traduït amb una massa d’aigua barrejada amb sorra que ha arribat fins als vials de circulació.

Els tècnics han aixecat un mur doble de sorra per evitar que les onades arribessin a l’alçada del passeig. L’actuació ha parat el cop però la virulència del mar ha fet que, en algunes ocasions, l’aigua sobrepassés també aquesta barrera.
L’estat de la mar ha atret a molts curiosos que han volgut capturar i veure la situació de primera mà. Alguns intentaven calcular l’alçada de les onades. Per tal d’evitar ensurts, la Policia Local ha tallat alguns carrers a la circulació de vehicles i els accessos a determinats punts com a Sa Palomera. Els efectes del temporal també han obligat a desviar la ruta d’un bus municipal i l’aparcament soterrat que hi ha al Passeig Marítims s’ha tancat durant algunes hores.

Normalitat en les properes hores
Protecció Civil espera que el mur de sorra pari el cop i permeti tornar a treballar amb normalitat. Tot i això, Josep Lluís Pouy alerta que la sorra ha tancat les sortides dels pluvials, una situació que “fa més lent” desembossar l’aigua acumulada. “En tenim per unes quantes hores per tornar a la normalitat”, ha sentenciat.
La llevantada també s’ha deixat sentir a la zona més turística de Blanes. Tot i això, com que ha coincidit amb la temporada baixa, els efectes han estat menors, segons ha explicat el cap local de Protecció Civil.

ACN Blanes

Deixa un comentari