Publicat el 06/06/2017

Bio-fira amb una oferta d’espectacles que donaran vida a la historia, cultura i tradició del  poble

La història de Caldes d’Estrac sempre ha estat arrelada a la seva condició de ser una vila termal. És per això que des de sempre, veïns, viatgers i visitants han volgut respondre a la pregunta: D’on surt l’aigua termal?
Aquesta qüestió ha anat generant al llarg del temps històries i llegendes que actualment formen part de la nostra cultura i tradició, i per això volem posar-les en valor en el marc de la bio-fira Aqua Calida, donant-les a conèixer i compartint-les amb tots els que ens visitin.

Tant dissabte com diumenge 10 i 11 de juny podrem gaudir de diferents espectacles.
En primer lloc dissabte a les 18h, a l’Espai de Contes i a càrrec de Xiulacontes, us explicarem la llegenda de la Dona d’Aigua de Caldes, una bonica història plena de màgia que de ben segur captivarà a tota la família.
El diumenge a les 13h, hi haurà una altre sessió de contes, aquest cop basat en la llegenda de la Fàtima i en Busquets, els personatges que han esdevingut els gegants de Caldes.

El mateix dissabte a les 19h i també el diumenge a les 11:30h,   a la plaça de l’Ajuntament, podrem gaudir del ball de les Dones d’Aigua, a càrrec dels bastoners de Malla. Una dansa basada en les rentadores que combina la mitologia amb les tasques de les pubilles.

A les 20h del dissabte i  i a les 12:30h del diumenge, el safareig que estarà obert al públic,  serà l’escenari per a la representació de l’espectacle de dansa, aigua i música “La reina de les encantades”, a càrrec de LU’UM.

La colla gegantera de Caldes d’Estrac també serà present a la fira.
Dissabte a partir de les 20:30h oferiran una dansa protagonitzada pels gegants de la Fàtima i el Busquets a la Plaça de la Vila i tot seguit faran una cercavila fins  al Mercat Municipal, donant pas a l’obertura de les “Tapes i Música”.
Amb aquesta oferta de lleure i espectacle esperem arribar als cors de tota la família engrescant a grans i petits a viure una experiència enriquidora de la nostra vila, alhora que aprenent algunes de les nostres tradicions més estimades.

 

 

Deixa un comentari