Publicat el 12/03/2017

Aquest mes de març, la Biblioteca de Can Llaurador dedica la seva programació a les vinyes i els vins de la Denominació d’Origen Alella.

D’aquesta manera, Teià se suma a la cinquena edició del programa Biblioteques amb DO que organitza la Generalitat de Catalunya. Enguany hi participen 53 centres de lectura de tot el país, essent els territoris de la DO Alella i la DO Empordà els més actius, amb 11 biblioteques adherides a cadascun d’ells.
Totes les activitats són gratuïtes, però cal inscripció prèvia a b.teia@diba.cat.

Visita al celler Serra Sant Mateu
Durant les pròximes setmanes, el celler teianenc Serra Sant Mateu pren el relleu de la Farmàcia Muñoz Casadevall com a establiment convidat al programa de promoció econòmica La Biblioteca, aparador del comerç local. Es tracta d’un celler familiar que elabora vins de finca amb raïms autòctons.
Si el voleu conèixer, no us perdeu la visita i el tast de vins que tindrà lloc dissabte 18 de març a les 11h.

Teatre i activitats infantils
Cada dimarts, la Biblioteca ha programat alguna activitat lúdica o creativa inspirada en el món del vi. El passat 7 de març, a les 18h, es va fer un taller de reciclatge i reutilització d’ampolles de vidre inspirat en el conte editat pel Celler de Can Roca La Corba camina i recull, de Núria Deu i Elisenda Xifré.

El següent dimarts, dia 14, a les 20h, la Biblioteca acollirà un “tast teatral” amb la interpretació d’una peça còmica de la teianenca Elisenda Guiu titulada Mai no convidis un sommelier a prendre una Coca Cola, a càrrec de les actrius Lara Díez i Marta Codina. L’activitat està patrocinada pel Consell Regulador i el Consorci d’Enoturisme i inclou un tast de vi de la DO Alella.

Per últim, dimarts 21, a les 18h, tindrà lloc una nova edició de L’hora del conte. La narradora Núria Pujol descobrirà al públic que, en realitat, la Caputxeta Vermella portava al cistell una ampolla de vi per a la seva àvia abans de donar pas, tot seguit, a un taller per a nens i nenes de més de 3 anys perquè confeccionin etiquetes de vi amb tota mena de materials.

Altres activitats
A banda de la programació específica, la Biblioteca segueix amb la seves activitats habituals.
Dijous dia 9 es va celebrar una nova tertúlia del Club du livre dirigida per Glòria Olivella a l’entorn de l’obra Je m’en vais, de Jean Echenoz.
Dimecres 15, a les 18h, serà el torn del Racó poètic, coincidint amb el Dia Internacional de la Poesia.
La setmana es clourà, divendres 17, a les 18h, amb l’espai Xerrem de llibres, la tertúlia entre lectors que condueix Rosa Villaplana.

Llibre de poesia
La secció d’Òmnium Cultural d’Alella, El Masnou i Teià també se suma als actes del Dia Internacional de la Poesia amb la presentació del poemari La ciutat cansada, de Maria Cabrera. Els assistents tindran oportunitat d’escoltar algunes composicions de viva veu de l’autora gironina, guanyadora del Premi Carles Riba de poesia 2016. La cita serà dilluns 20, a les 19.30h.

Les xifres de 2016
La Biblioteca de can Llaurador ha donat a conèixer les dades d’usuaris de 2016. L’equipament va cloure l’any amb 3.063 socis amb carnet (160 més que el 2015) i 25.204 visites. S’hi van fer 17.510 préstecs, 1.489 persones es van connectar als ordinadors i 2.484 van fet ús del servei de wifi.
Amb 6.000 euros de pressupost, es van oferir 64 activitats a les quals van assistir 1.432 persones. Durant l’any va rebre 31 visites escolars que van comptar amb la participació de 556 alumnes.

Deixa un comentari