Publicat el 26/09/2022

L’autopréstec es tracta d’una pantalla tàctil amb la qual es pot accedir a les diferents funcions i també ofereix informació sobre les activitats programades a la Biblioteca

 

 

Les persones usuàries de la Biblioteca Ferrer i Guàrdia disposen des d’aquest divendres, 23 de setembre, d’un sistema d’autopréstec que permet fer directament, amb autonomia i privacitat i de forma fàcil i ràpida, les gestions de préstec i retorn de documents, a més d’accedir a altres funcions com a renovar els terminis, recollir les reserves i consultar l’estat del seu compte. El sistema facilita l’autonomia de les persones usuàries, al mateix temps que suposa una font automatitzada de recollida de dades per a la Biblioteca.

El nou sistema es basa en la tecnologia RFID (Radio Frequency Identification) i inclou el terminal d’autopréstec, una estació de treball per a la gestió de préstec al taulell d’atenció al públic i dos arcs de seguretat a l’accés de l’entrada que, a més d’evitar el furt de documents, també permet controlar en tot moment l’aforament de la sala i facilita estadístiques sobre el nombre de persones usuàries i horaris de major utilització del servei.

Per fer possible el desplegament del nou sistema s’han hagut d’incorporar un xip a tots els documents, en substitució dels codis de barres.

La implantació del servei d’autopréstec s’ha finançat amb una subvenció de la Diputació de Barcelona per a la reforma, millora i manteniment d’equipaments culturals locals. L’import total de la subvenció és de 49.450 euros, a pagar en dues anualitats. A més, del sistema d’autopréstec i control de la Biblioteca, la subvenció també ha servit per pagar les millores de climatització d’aquest equipament i per incorporar el bucle magnètic a l’Espai d’Arts Escènic, un sistema que facilita l’accessibilitat auditiva a les persones que utilitzen audiòfons i/o implants.
Servei autopréstec: Servei autopréstecServei autopréstecServei autopréstecServei autopréstecServei autopréstecServei autopréstec

Redacció
Imatge i Font: Ajuntament d’Alella

Deixa un comentari