Publicat el 14/09/2022

Durant la Setmaba de la Mobilitat i sota el lema “Combina i mou-te”, es duran a terme diverses activitats a l’aire lliure per sensibilitzar la ciutadania i visualitzar els canvis possibles en l’ús de l’espai públic

 

 

 

Badalona s’afegeix un any més a la Setmana Europea de la Mobilitat que tindrà lloc del 16 al 22 de setembre amb l’objectiu de promoure mitjans de transport i hàbits més sostenibles, segurs i saludables. Enguany la setmana se celebra a tota Catalunya amb el lema ‘Combina i mou-te’ i posa l’accent en la intermodalitat i anima la ciutadania a moure’s de manera sostenible per beneficiar la nostra salut i el medi ambient.
En el marc de la Setmana de la Mobilitat, a Badalona es duran a terme diverses activitats a l’aire lliure entre d’altres:

Divendres 16 de setembre: 

Teatre Margarida Xirgu:
El Teatre Margarida Xirgu acollirà a les 18 hores l’espectacle Mi ciudad: educar para el futuro, a càrrec la companyia de teatre Katua&Galea

Dissabte 17 de setembre: 

Dia Sense Cotxes:
El Dia sense Cotxes és un dia internacional que té per objectiu posar de manifest la necessitat de reduir la presència dels vehicles contaminants a la ciutat per tal de disminuir la contaminació ambiental, tant de l’aire com de soroll, i millorar la qualitat de vida de tothom, a la vegada que es recuperen els carrers com espais de gaudi per a la ciutadania.
A Badalona se celebrarà el dia sense cotxes als carrers Enric Borràs i Pau Piferrer el dia 17 de setembre entre les 10 i les 18 hores. Durant aquest temps, les entitats desenvoluparan activitats educatives, culturals, infantils, musicals i participatives. Concretament, hi haurà actuacions musicals i d’animació, es projectaran documentals sobre la mobilitat sostenible, es presentaran projectes de ciutat, i hi haurà tallers de dibuix i de fotografia. L’esdeveniment comptarà amb aparcament vigilat per a bicicletes.

Al llarg del dia, a la carpa del Departament de Mobilitat de l’Ajuntament de Badalona, que estarà ubicada al carrer Enric Borràs, es realitzarà la presentació de la Diagnosi del Pla de Mobilitat Urbana 2023 – 2028 de Badalona. Es faran quatre sessions, dues al matí (a les 10.30 i  les 12.30 hores) i dues a la tarda (a les 17 i 18 hores).

Circuit de trànsit
El mateix dissabte, entre les 10 i les 18 hores, a la plaça de la Plana el Servei Català de Trànsit instal·larà un circuit de trànsit per a infants amb monitors d’educació viària.

Diumenge 18 de setembre: 

Pedalada
Diumenge al matí es durà a terme una pedalada popular que tindrà sortida i arribada al Parc de Can Bada. La trobada per iniciar el recorregut es farà al mateix parc a les 10.30 hores amb la previsió de sortir a les 11 hores i tornar al mateix lloc al voltant de les 13 hores, com a màxim.
Durant el trajecte de la bicicletada es faran activitats al parc de Can Bada per a les famílies que no pedalegin. En aquest mateix indret, en finalitzar el recorregut en bicicleta, es faran els parlaments de la jornada.

Dilluns 19 de setembre:
Conferència sobre les zones de baixes emissions
La sala de premsa de l’edifici El Viver acollirà a les 19 hores una xerrada sobre les zones de baixes emissions i la seva aplicació a les ciutats.

Dimarts 20 de setembre:
Conferència sobre la mobilitat al campus de Can Ruti
La sala de premsa de l’edifici El Viver acollirà a les 19 hores una xerrada sobre el funcionament i les possibles millores de la mobilitat al campus de Can Ruti.

Dimecres 21 de setembre:
Conferència sobre la transformació de l’autopista C-31
La sala de premsa de l’edifici El Viver acollirà a les 19 hores la xerrada “Transformem la C-31, una visió transversal”, un espai per abordar els possibles canvis d’aquesta via.

Dijous 22 de setembre:
Conferència sobre la transformació de la mobilitat als entorns escolars: situacions i experiències
La sala de premsa de l’edifici El Viver acollirà a les 19 hores la xerrada “La mobilitat als entorns escolars: situació i experiències” per tractar els reptes de futur mitjançant la comparació de diferents casos.

A més, durant el dijous 22 el carrer del Temple quedarà tallat a la circulació entre les 15 i les 18.30 hores per dur a terme diverses activitats organitzades per l’Associació de Veïns de Dalt la Vila.

La regidora de l’Àrea de Mobilitat, Anna Maria Lara, ha explicat que “Badalona s’afegeix a La Setmana Europea de la Mobilitat per afavorir la creació d’un espai on poder conscienciar-nos, debatre i abordar els reptes existents al voltant del nostre model de mobilitat, tenint present la importància de la sostenibilitat, la seguretat i el respecte pel medi ambient”. La regidora ha destacat que “enguany valorem molt positivament reprendre totes les activitats que no es van poder fer a causa de la pandèmia i animo a tota la ciutadania a participar-hi”.

 

Redacció
Imatge i font: Ajuntament de Badalona

Deixa un comentari