Publicat el 03/02/2022

Es farà una batuda de senglars a Arenys de Mar, per foragitar-los dels espais pròxims del nucli urbà

 

La forma que s’utilitza habitualment i que es proposa és una batuda de senglars amb els caçadors de la vila

 

L’alcaldessa Annabel Moreno i la regidora de Medi Ambient i Serveis municipals, Ona Curto, es van reunir, ahir a la tarda, amb representats del departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural per presentar-los la problemàtica que generen els porcs senglars al nucli urbà d’Arenys de Mar i conèixer com es tracta des de la Generalitat aquesta situació que es repeteix a molts punts del país.

Josep Maria López Martín, cap de la Secció d’Activitats Cinegètiques i Pesca Continental a Barcelona i Josep Pena, director dels Serveis Territorials a Barcelona Serveis Territorial del departaments d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural a Barcelona van confirmar els problemes diversos que genera la superpoblació de senglars genera problemes importants de seguretat i que cal controlar.

La setmana passada un motorista va morir a Abrera al xocar la moto que conduia contra un senglar que travessava una carretera local. La forma que s’utilitza habitualment i que es proposa a Arenys de Mar és una batuda amb els caçadors de la vila.

El seguiment que s’ha fet de la població de senglars al sector de Llevant del municipi ha permès detectar diversos dormidors d’aquesta espècie al camí de Ronda, des del rial del Bareu fins al rial de la Serp.
Els tècnics també han observat que els exemplars s’han acostumat a entrar al nucli urbà a la recerca de menjar. La situació de reducció de l’activitat humana els mesos de confinament també es considera que ha fet que s’hagin adaptat més a l’accés a l’espai urbà.

L’acció de batuda, que estarà  autoritzada per la Generalitat de Catalunya, anirà a càrrec de caçadors amb llicència, serà supervisada per tècnics municipals i coordinada per la Policia Municipal, el cos d’Agents Rurals i els voluntaris ADF.

Els rials i altres espais d’accés estaran degudament senyalitzats mentre duri la batuda que possiblement serà el dia 9 de febrer.

La setmana passada l’alcaldessa es va reunir amb veïns i representants de diverses comunitats de l’avinguda del rial de les Canalies on ja es va exposar la possibilitat d’una batuda cinegètica per poder controlar la sobrepoblació de senglars.

Redacció
Fotografia: Francisca Febrero
Font: Ajuntament d’Arenys de Mar

 

Deixa un comentari