Bateig de Mar, per infants i joves amb Cardiopaties Congènites
Dissabte 26 de juliol, vint-i-tres infants i joves de l’Associació de Cardiopaties Congènites (AACIC CorAvant) van fer un Bateig de Mar convidats pel Club Nàutic del Masnou. És el segon any que l’equip de vela del club amb la Mònica Azón i el Carlos Jané al capdavant ofereix aquesta activitat als socis d’aquesta entitat.
La Sandra Azón, l’Anna Rodríguez i l’Ana Pla van ser les patrones del tres vaixells que van salpar del port del Masnou pel tant esperat bateig amb la mar. Els pares i les mares van poder viure l’experiència dels seus fills i filles de ben aprop seguint-los des de l’embarcació de suport. Un cop a terra, el Club Nàutic els va oferir un aperitiu i es va fer el lliurament d’un diploma i d’una gorra a cada participant. La il·lusió, les ganes de col·laborar i un temps formidable van ajudar a que tots els participants i les seves famílies passessin un matí a cor què vols.
“Aquesta activitat és molt accessible a tots ells, per això ens agrada tant. Cadascú, en la mesura que el seu cor i el seu cos li ho permet, hi col·labora i això els encoratja a l’hora de trobar altres maneres de fer activitat física” ens comenta la Gemma Solsona psicòloga i delegada a Girona de l’AACIC Coravant. La Mònica Azón i el Carlos Jané, esportistes d’èlit, són plenament conscients de la importància de l’activitat física pel cos i la ment és per això que lideren i s’impliquen en cos i ànima en aquesta iniciativa solidària com en tot el que fan, www.5continentesenbici.es.
QUATRE DADES SOBRE LES CARDIOPATIES CONGÈNITES
Cada setmana neixen 12 infants amb cardiopatia congènita. Les malalties cardiovasculars són una de les anomalies congènites més freqüents en els nadons. Un de cada 120 naixements. Una cardiopatia congènita és una malformació de l’estructura del cor que s´inicia des del primer moment de la gestació i que necessita un seguiment mèdic al llarg de tota la vida i, sovint, tractament quirúrgic. Els avenços mèdics dels darrers anys han permès que el 90% dels infants que neixen amb aquesta patologia arribin a l’edat adulta reduint l´índex de mortalitat a un 5%.
A Catalunya, actualment, hi viuen unes 38.000 persones amb problemes de cor de naixement. Totes lluiten dia a dia amb el seu cor per estudiar, treballar, tenir parella i formar una família. La societat ha d’estar preparada per afavorir la seva integració social, educativa i laboral.