Publicat el 18/10/2017

Dotze edificis de la ciutat obriran individualment les seves portes al públic de manera gratuïta durant el cap de setmana.

Per segon any consecutiu, Badalona participa els dies 21 i 22 d’octubre en el festival d’arquitectura 48h Open House BCN, afegint-se a la iniciativa de mostrar edificis singulars de la ciutat durant un cap de setmana per apropar l’arquitectura al gran públic. Es tracta d’un projecte sense ànim de lucre que ha esdevingut una cita essencial de l’arquitectura de la capital catalana i que en els darrers anys ha incorporat en la seva oferta a altres ciutats del territori.

Durant dissabte i diumenge, Badalona participa per segona vegada en aquesta iniciativa que permetrà que la ciutadania tingui accés a 12 edificis singulars de la ciutat que obriran les seves portes al públic. A més, s’han programat 4 itineraris guiats per experts que es podran realitzar amb inscripció prèvia. L’oferta és una gran oportunitat de valorar arquitectures siguin d’autor, o molt representatives des del punt de vista social, o components d’un patrimoni d’arquitectura moderna la qual no estem tan habituats a considerar.

Per complementar el cap de setmana dedicat a l’arquitectura, des de l’Ajuntament de Badalona s’ha treballat amb l’associació de restauradors locals Forquilla Badalona per aportar una oferta gastronòmica atractiva a les activitats previstes a la ciutat. Les persones interessades podran trobar informació dels restaurants locals en el material de comunicació relacionat amb el festival 48h Open House BCN.

Edificis singulars oberts al públic
Els 12 edificis que obriran les seves portes els dies 21 i 22 d’octubre es troben ubicats en diferents barris de la ciutat de Badalona. El llistat inclou equipaments culturals, esportius, edificis d’habitatges, la Casa de la Vila i la fàbrica Anís del Mono, entre altres. Alguns d’ells ja van ser inclosos en l’edició 2016 i d’altres són novetats com per exemple el conjunt de Can Mercader, els habitatges Gama d’Oriol Bohigas al carrer de Laietània, o la parròquia de Sant Jaume, que es troba en tràmit de Catalogació com a Bé d’interès local.

El llistat d’edificis que obriran les seves portes al públic és aquest:

EDIFICIS A BADALONA. Dissabte de 16 a 19 h i diumenge d’11 a 14 h

– Anís del Mono
-Antic  Escorxador – Nau 3
-Casa de la Vila i Sala d’Exposicions El Refugi
-Casa i Taller Joan Tolrà
-Casa Providència
-Conjunt d’Habitatges Can Mercader
-Edifici d’Habitatges Gama
-Habitatge i Sabateria Gubern
-Habitatges Weyler
-Museu de Badalona i Jardí Quint Licini
-Palau Municipal d’Esports (Pavelló Olímpic)
-Parròquia de Sant Jaume

ITINERARIS A BADALONA . Dissabte a les 16 h i diumenge a les 11 h

*Itinerari Badalona, subseu Olímpica
*Itinerari Arquitectura Postolímpica
*Itinerari Arquitectura Industrial Reciclada
*Itinerari Modernisme

Podeu  inscriures als itineraris guiats a: www.badalona.cat   www.48hopenhousebarcelona.org

 

Deixa un comentari