Publicat el 27/12/2015

Coincidint amb l’època de l’any en què les reserves són més baixes, Badalona se suma a la Marató 2.0 de Donants de Sang de Catalunya, que es farà fins al 22 de gener. 

A Badalona la presentació d´aquesta Marató va tenirr lloc a la sala de premsa de l’edifici El Viver (plaça de l’Assemblea de Catalunya 9-12), el passat 4 de gener. A l’acte hi varen assistir l’alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater; el director del Banc de Sang i Teixits a l’Hospital Germans Trias i Pujol, Joan Ramon Grífols; i una receptora de sang que promou la donació.
Badalona se suma a aquesta iniciativa amb la implicació institucional i accions a l’espai de donació del Banc de Sang a l’Hospital Germans Trias i Pujol. Amb l’eslògan “La sort de donar sang”, la Marató posa l’accent en lles persones que cada dia necessiten sang.
La mobilització per aquesta Marató es fa, en bona part, a través de les xarxes socials i dels anomenats Ambaixadors 2.0, que són ciutadans anònims que ajuden el Banc de Sang a conscienciar sobre la necessitat de donar sang. Aquest any, a l’equip d’Ambaixadors 2.0 s’hi incorporen receptors de sang, és a dir, persones que al llarg de la seva vida han necessitat sang per superar alguna malaltia.
L’eslògan “La sort de donar sang” vol transmetre un doble missatge. D’una banda, que donar sang és sinònim de salut, per la qual cosa ser donant ja és una sort. I per una altra banda, també es vol explicar que és una sort per als qui necessiten sang que hi hagi milers de persones que cada any en donen.
Just després de les vacances de Nadal és quan les reserves dels bancs de sang estan més baixes. Per aquest motiu, és a mitjans de gener quan es promou aquesta donació que es vol que sigui massiva.
La sang que hi ha als bancs de sang bàsicament es destina a transfussions durant les intervencions quirúrgiques i a diversos tractaments mèdics.

Deixa un comentari