Badalona sancionarà amb multes de fins a 500.000 euros als propietaris de pisos pastera i pensions il·legals | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 31/08/2011

L’alcalde badaloní, Xavier Garcia Albiol, adverteix a les entitats financeres que no permetrà que mirin cap a un altre cantó mentre els pisos embargats són sobreocupats


L’Ajuntament sanciona amb 100.000 euros al propietari d’un local que va ser precintat fa 15 dies i que era utilitzat com a pensió il·legal


L’Ajuntament de Badalona imposarà sancions de fins a 500.000 euros als propietaris de pisos pastera i pensions il·legals, conforme al que preveu la Llei d’habitatge de Catalunya. L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, ha recordat que, segons la llei, l’Ajuntament de Badalona és competent en matèria d’habitatge per a iniciar, tramitar i imposar sancions administratives.


L’alcalde ha explicat que “la imposició de sancions és una possibilitat que fins ara no s’havia utilitzat i que el Govern de Badalona pensa convertir en un instrument fonamental per lluitar contra la sobreocupació d’habitatges”. Albiol ha afirmat que l’Ajuntament “té la intenció de castigar amb la màxima duresa a aquells que estan permetent o bé que s’estan lucrant amb la sobreocupació i les pensions il·legals”.


L’alcalde ha explicat que, segons les primeres dades d’un informe elaborat per la Guàrdia Urbana, un nombre significatiu dels pisos sobreocupats a Badalona són propietat d’entitats financeres i ha assegurat que no permetrà que aquestes entitats mirin cap a un altre cantó mentre pisos que tenen embargats estan sobreocupats. Per Garcia Albiol “s’està repetint amb massa freqüència la circumstància que pisos embargats per les entitats financeres i que es troben buits estan essent ocupats il·legalment i sobreocupats, majoritàriament per part de ciutadans marroquins, romanesos i paquistanesos”.


L’alcalde ha explicat que les persones que ocupen aquest habitatges de forma irregular “es proveeixen del servei de llum de manera il•legal, no paguen les despeses de comunitat i sovint atemoreixen a la resta de veïns”.


L’alcalde també ha donat a conèixer que l’Ajuntament ha detectat que alguns ciutadans d’origen paquistanès han adquirit habitatges que han utilitzat per crear una xarxa de pisos sobreocupats.


Davant d’aquestes circumstàncies, el Govern de Badalona ha decidit començar a sancionar als promotors o responsables de la sobreocupació d’habitatges i de l’explotació econòmica d’immobles que es considerin infrahabitatges. En aquest segon cas estaria el propietari d’una pensió il·legal que l’Ajuntament va precintar fa quinze dies. El propietari de la pensió, que allotjava a dones i nens xinesos, ha estat sancionat amb una multa de 100.000 euros.

Deixa un comentari