Publicat el 27/05/2016

Badalona s’ha adherit al projecte -No PUC ESPERAR- promogut per l’Associació de malalts de Crohn i Colitis Ulcerosa de Catalunya (ACCU Catalunya) pensat per a totes aquelles persones que per algun problema mèdic, no contagiós, necessiten utilitzar urgentment un lavabo. El projecte compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Badalona i la Federació d’Associacions de Comerciants de Badalona. 
L’objectiu del projecte és promoure la col·laboració d’establiments i equipaments municipals perquè facilitin l’ús dels seus lavabos de manera gratuïta i amb la finalitat de reduir l’angoixa i preocupació de les persones que pateixen aquestes malalties per la necessitat contínua, i de vegades imprevisible que tenen, d’anar al lavabo. Aquestes circumstàncies fan que vegin minvada la seva qualitat de vida ja que els costa sortir de casa o fer vida social per por de no trobar un lavabo accessible quan el necessiten.

ACCU Catalunya, amb el suport de la Unitat de Malalties Inflamatòries Intestinals de l’Hospital General Universitari Germans Trias, ha dissenyat la targeta “No PUC ESPERAR” que entreguen els metges especialistes a aquells pacients que consideren que poden requerir urgentment un lavabo i que permet a la persona identificar-se com a beneficiaris del projecte.

A través de la pàgina web www.nopucesperar.cat es pot accedir a tota la informació del projecte i a la ubicació dels equipaments i comerços adherits de Badalona. 

L’acte ha comptat amb la participació del cinquè tinent d’Alcaldia i regidor de l’Àmbit Badalona Justa i Inclusiva, Francesc Ribot; de la coordinadora del Projecte No PUC ESPERAR, Àngels Roca; de la coordinadora del Consell Consultiu de Pacients de Catalunya, la doctora Núria Costa; del cap de la Unitat de Malalties Inflamatòries Intestinals de l’HGGTiP, Eugeni Domènech, i del president de la Federació d’Associacions de Comerciants de Badalona, Joaquín Nocete.

Amb aquesta iniciativa el govern municipal vol reforçar el seu suport a aquelles iniciatives de les entitats i de la ciutadania que contribueixin a millorar l’atenció a les necessitats de les persones i la seva qualitat de vida. 

Què és la malaltia inflamatòria intestinal (MII)? 
La malaltia inflamatòria intestinal (MII) és una malaltia crònica no contagiosa que afecta l’aparell digestiu de la que se’n desconeix la causa i que de moment no es pot curar. En la malaltia inflamatòria intestinal s’alternen períodes d’activitat amb símptomes importants (coneguts com brots o crisis), amb altres períodes en què la malaltia s’atenua (fases de remissió). La MII afecta a prop de 3 milions de persones a Europa i més de 5 milions a tot el món. A Espanya la MII afecta a més de 100.000 persones, i a prop de 30.000 persones a Catalunya. 

Deixa un comentari