Publicat el 20/05/2016

Un total de 39 persones han dormit als carrers de Badalona, segons han pogut comprovar els voluntaris del Recompte Badalona 2016 que s’ha fet des de la mitjanit del dijous i fins s a les 02.00 hores la  matinada i que ha cobert tots els districtes de la ciutat.

La iniciativa s’ha portat a terme gràcies a la mobilització de 182 persones voluntàries. Entre aquestes persones voluntàries n’hi havia que han passat per l’experiència de viure al carrer o que actualment encara hi viuen, a més de ciutadans i ciutadanes sensibles amb aquesta realitat a més de membres d’entitats socials de la ciutat.

 La Fundació Privada Llegat Roca i Pi, Càritas Diocesana de Barcelona, la Fundació Acollida i Esperanza, Creu Roja del Barcelonès Nord, la Fundació Mambré, l’Ajuntament de Badalona, la Federació d’Associacions de Veïns de Badalona i la Comissió de Cultura de Llefià han impulsat aquest recompte, que s´ha fet primera vegada a Badalona i que ha de servir per conèixer l’abast d’aquesta realitat.

El primer objectiu del recompte quantitatiu ha estat obtenir una xifra mínima de persones que dormen a la intempèrie, un total de 39, i la seva distribució territorial (13 persones al districte 1; 6 persones a cadascun dels districtes 2, 3, 4 i 5; i 2 persones al districte 6). 

Però més enllà de dimensionar aquesta realitat d’exclusió social que es viu als carrers de la ciutat, el Recompte Badalona 2016 té dos objectius més. D’una banda, es tracta d’una eina de sensibilització de la ciutadania envers aquest fenomen i de visibilització d’aquestes persones. I de l’altra, aquesta acció és la primera feina conjunta entre entitats socials, administració local i associacions de veïns de Badalona i serà la llavor per treballar un projecte comú que doni respostes a la situació de les persones que pernocten al carrer.

 La voluntat és que aquest grup de treball que s’ha format tingui continuïtat i es converteixi en una taula de diagnosi i propostes a favor de les persones en situació d’exclusió social severa i sense llar.

Deixa un comentari