Publicat el 07/11/2016

L’Ajuntament de Badalona ha posat en marxa als districtes 3 i 4 de la ciutat la campanya de civisme No deixis rastre! El teu gos i el teu veïnat compten amb tu, amb l’objectiu d’informar als propietaris de gossos dels riscos que representa la presència d’excrements d’aquestes mascotes als carrers i als espais verds per a la salut de persones i animals. Es tracta d’una prova pilot que pretén fomentar actituds responsables entre els propietaris d’aquests animals. La campanya compta amb la col·laboració de les entitats veïnals d’aquests dos districtes per promoure la responsabilitat individual i la participació ciutadana per tal de mantenir nets els espais públics.

L’Ajuntament de Badalona ha editat uns fullets informatius que es repartiran als espais i zones d’aquests dos districtes on habitualment passegen els propietaris amb els seus gossos. Persones voluntàries que participen en aquesta campanya reforcen la tasca que realitzen dues mediadores en el repartiment dels díptics i per informar sobre els objectius de la campanya. 

En aquest material de difusió, presentat sota l’eslògan No deixis rastre! El teu gos i el teu veïnal compten amb tu, es recorda que els excrements de gossos perjudiquen els arbres i els espais verds i poden contenir organismes nocius per a la salut que es poden transmetre als éssers humans i a altres animals. També s’adverteix que els paràsits intestinals d’animals infectats poden viure a terra durant períodes llargs i es poden transmetre a animals i persones. Un altre punt destacat fa referència a que la presència d’excrements genera pudors, rebuig contra els animals i pot provocar enfrontaments innecessaris.

El fullet posa de relleu que recollir l’Ordenança de Civisme de Badalona obliga als portadors d’animals a recollir els excrements que facin a la via pública i a dipositar-los als contenidors de rebuig i que no complir-la és una infracció greu que pot ser sancionada amb una multa d’entre 600 i 900 euros, o bé amb treballs en benefici de la comunitat.

A més de difondre aquest material informatiu, s’han programat tota una sèrie d’activitats durant el mes de novembre que inclouen jornades sobre la tinença responsable dels animals amb representants de l’entitat educadora de gossos Lladruc, tècnics de Salut Pública i de Guàrdia Urbana.
També es farà un taller d’educació canina a càrrec del Club Agility Badalona amb demostració de gossos ensinistrats, un mural de fotos de propietaris i mascotes i una sessió de teatre fòrum. Pel gener s’ha previst organitzar una festa de propietaris al part del Gran Sol

L’Ajuntament de Badalona impulsa aquesta acció amb la col·laboració de les entitats veïnals per promoure la responsabilitat individual i la participació ciutadana

Deixa un comentari