Publicat el 21/06/2021

Entre els dies 5 i 7 de juliol la ciutat acollirà conferències, tallers i taules rodones, presencials i virtuals, al voltant de l’àmbit de la Salut, i també activitats relacionades amb l’Esport i la Mobilitat

Badalona serà, per primera vegada, un dels municipis que acollirà la Mobile Week Catalunya, una iniciativa que apropa la tecnologia i els nous reptes digitals a la ciutadania.
A través de conferències, tallers i taules rodones gratuïtes que combinen el format presencial i digital, l’esdeveniment ofereix espais de reflexió, debats integradors i activitats participatives que connecten les eines que ofereix la tecnologia digital amb les inquietuds i necessitats socials, culturals, ètiques i humanes situant a les persones al centre de la revolució digital.

Les activitats programades per a la Mobile Week Badalona s’han presentat a la sala de premsa de l’edifici El Viver en un acte en què han participat l’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, el director d’Innovació i Economia Digital de la Generalitat de Catalunya, Dani Marco, la directora de Digital Future Society i Mobile Week de la Mobile World Capital Barcelona, Cristina Colom i el president de l’Associació Restarting Badalona, Ferran Falcó, i al qual també hi han assistit representants de les diverses empreses col·laboradores.
El programa de les activitats que es faran a Badalona s’ha elaborat des de l’Ajuntament amb la col·laboració de l’Associació Restarting Badalona i està pensat per arribar a tots els públics i demostrar la potencialitat des del vessant tecnològic i de capacitació humana de la ciutat en tres grans àmbits: la Salut, l’Esport i la Mobilitat.

Entre les activitats programades cal destacar:  un taller on es formaran els cirurgians del futur mitjançant la realitat augmentada; diversos debats on es parlarà, entre altres qüestions, sobre la intel·ligència artificial en el desenvolupament de les ciutats i sobre la utilització de la robòtica per a persones amb alta dependència i en l’àmbit de la salut; o una conferència sobre com millorar la mobilitat amb la inclusió de la tecnologia integrant tots els serveis i proveïdors de transport públic, entre altres.

El programa sencer de les activitats del Mobile Week Badalona es pot consultar aquí: https://mweek.com/badalona/?lang=cat

Posar Badalona a l’aparador i mostrar la seva potencialitat
L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, ha destacat en la presentació de la Mobile Week que: “des d’aquest Ajuntament hem apostat perquè la ciutat estigui present i formi part d’un esdeveniment tan important com aquest”. “Badalona vol i pot mostrar que és un referent en l’àmbit de la Salut, i que ho pot ser en l’esport i en la mobilitat, estem convençuts que aquesta Mobile Week és una gran oportunitat d’aprendre, però també pot ser un gran aparador de les potencialitats de Badalona. Com a administració, com a empreses, o com a ciutadania no podem quedar-nos al marge de les noves tecnologies i les seves aplicacions que ens afecta en la nostra vida diària”, ha conclòs l’alcalde.

El director d’Innovació i Economia Digital de la Generalitat de Catalunya, Dani Marco, ha destacat la qualitat i l’excel·lència de la programació que presenta Badalona i ha assenyalat que “acompleix perfectament amb l’esperit de la Mobile World Capital d’apropar els debats i el coneixement sobre la tecnologia i les seves aplicacions al conjunt de la ciutadania”.

Durant la seva intervenció, la directora de Digital Future Society i Mobile Week de la Mobile World Capital Barcelona, Cristina Colom, ha destacat la dada que el 90% de les professions necessiten actualment alguna capacitació i habilitat digital. Per aquest motiu, ha afegit: “hem de treballar per la inclusió digital, per empoderar la ciutadania en aquest àmbit. Les tecnologies i la digitalització formen part, i cada vegada més, de la nostra vida i per això cal que la ciutadania l’entengui, participi la utilitzi com a palanca d’impuls i de progrés”.

Per la seva banda, el president de l’Associació Restarting Badalona, Ferran Falcó, ha manifestat que “Badalona s’està despertant” i ha assegurat que les activitats previstes al programa de la Mobile Week Badalona “demostraran que podem aprofitar aquesta finestra d’oportunitat per sumar, per il·lusionar, per mostrar la realitat i la potencialitat de la ciutat”.

Divuit municipis participen a la Mobile Week Catalunya
La Mobile Week Catalunya 2021 és una iniciativa de Mobile World Capital i la Generalitat de Catalunya amb el suport de CaixaBank i Damm.
L’edició d’enguany, en la que participaran un total de 18 municipis catalans, girarà al voltant de tres temàtiques: la protecció de la nostra privacitat i dades a Internet, les habilitats professionals digitals que està demanant el mercat i el paper que desenvolupa la tecnologia durant les crisis.
A Badalona es combinen les activitats digitals “en línia” amb les presencials que tindran lloc, bàsicament, al Badalona Centre Internacional de Negocis (BCIN).

 

 

 

 

Deixa un comentari