Publicat el 02/07/2021

L’esdeveniment ofereix gratuïtament diverses conferències, tallers i taules rodones, presencial i virtuals, al voltant de l’àmbit de la salut, i també activitats relacionades amb l’esport i la mobilitat

Des d’aquest dilluns 5 de juliol, i fins al dimecres dia 7, Badalona acollirà, per primera vegada, la Mobile Week Catalunya, una iniciativa que apropa la tecnologia i els nous reptes digitals a la ciutadania.  La voluntat de la Mobile Week és oferir, a través de conferències, tallers i taules rodones gratuïtes que combinen el format presencial i digital, espais de reflexió, debats integradors i activitats participatives que connecten les eines que ofereix la tecnologia digital amb les inquietuds i necessitats socials, culturals, ètiques i humanes, situant a les persones al centre de la revolució digital.
El programa de les activitats que es faran a Badalona, que s’ha elaborat des de l’Ajuntament amb la col·laboració de l’Associació Restarting Badalona, està pensat per arribar a tots els públics i demostrar la potencialitat del vessant tecnològic en tres grans àmbits: la salut, l’esport i la mobilitat.

Programa sencer i inscripcions gratuïtes:
El programa sencer de totes les activitats del Mobile Week Badalona i les inscripcions es poden veure aquí: https://mweek.com/badalona/?lang=cat

 Entre les activitats programades poden destacar, entre altres, les següents:

Formant els cirurgians del futur: la realitat augmentada a la cirurgia (5 de juliol, des de les 16 a les 17 hores al BCIN – Polígon Les Guixeres C/ Marcus Porcius, Badalona).
Taller dinamitzat on s’explicarà què és la realitat virtual i augmentada i la seva utilitat en el sector salut com a eina d’assistència en quiròfan. A més, explorarem com la tecnologia impactarà en la formació dels estudiants de medicina i cirurgians del futur. Durant la sessió, els assistents tindran l’ocasió de veure una demostració en directe de HoloLens i entendre com es fa servir actualment la realitat augmentada per assistir en cirurgies a Can Ruti

Robots en hospitals: avantatges i aplicacions (6 de juliol, d’11 a 13 hores. al BCIN – Polígon Les Guixeres C/ Marcus Porcius, Badalona)
Una sessió per aprendre, i per a veure en directe, sobre cóm els robots poden ajudar en l’entorn sanitari, fent-lo més eficient. Es mostrarà com la plataforma de PAL Robotics, TIAGo Base pot utilitzar-se per diferents aplicacions, aprofitant les infinites configuracions possibles que permeten els robots.

Mobilitat, tecnologia i Badalona (6 de juliol des de les 18 fins a les 19 hores, a l’edifici BCIN – C/ Marcus Porcius, 1 (Polígon Les Guixeres, a Badalona)
Experts en tecnologia i en mobilitat aborden com millorar la mobilitat amb la inclusió de la tecnologia integrant tots els serveis i proveïdors de transport públic. Aquesta conferència analitzarà com les tecnologies poden ajudar a integrar tots els serveis i proveïdors de transport públic i de sharing (plataformes col·laboratives o d’intercavni), per oferir als usuari opcions de ruta, reserva i pagament personalitzats a les seves necessitats. La Mobilitat com a Servei és una oportunitat per enfortir i donar un nou impuls al sistema de transport públic, integrant-lo en els serveis de mobilitat compartida i garantint un ecosistema de mobilitat més equilibrat, sostenible, responsable i eficaç per a la vida quotidiana de les persones.

Tecnologia per a la ciutadania
La Mobile Week Catalunya 2021 és una iniciativa de Mobile World Capital i la Generalitat de Catalunya amb el suport de CaixaBank i Damm. L’edició d’enguany, en la que participaran un total de divuit municipis catalans, girarà al voltant de tres temàtiques: la protecció de la privacitat i dades a internet, les habilitats professionals digitals que està demanant el mercat i el paper que desenvolupa la tecnologia durant les crisis. A Badalona es combinen les activitats digitals “en línia” amb les presencials que tindran lloc, bàsicament, al Badalona Centre Internacional de Negocis (BCIN).

 

 

Deixa un comentari