Badalona participa en el Festival Laietània, un conjunt d’activitats per conèixer el passat iberoromà del Maresme i Badalona | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 17/09/2012

Badalona, a través de l’Oficina de Turisme municipal, participa, per segon any consecutiu, en el Festival Laietània, un conjunt d’activitats destinades a promocionar, difondre i redescobrir els principals atractius culturals del passat iberoromà de la zona del Maresme i Badalona. El Festival està organitzat pel Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme, amb la col·laboració de diversos organismes entre els quals hi ha l’Oficina de Turisme i el Museu Municipal de Badalona.


La participació de Badalona es concreta en una visita guiada al poblat ibèric del Turó d’en Boscà, que tindrà lloc el 23 de setembre i una altra a l’espai Termes i Decumanus, prevista per al 3 d’octubreBadalona, a través de l’Oficina de Turisme municipal, participa, per segon any consecutiu, en el Festival Laietània, un conjunt d’activitats destinades a promocionar, difondre i redescobrir els principals atractius culturals del passat iberoromà de la zona del Maresme i Badalona. El Festival està organitzat pel Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme, amb la col·laboració de diversos organismes entre els quals hi ha l’Oficina de Turisme i el Museu Municipal de Badalona.


La participació de Badalona es concreta en una visita guiada al poblat ibèric del Turó d’en Boscà, que tindrà lloc el 23 de setembre i una altra a l’espai Termes i Decumanus, prevista per al 3 d’octubre. També s’ha organitzat una visita guiada combinada al que resta dels antics assentaments romans de Baetulo i Barcino, el 13 d’octubre. Aquesta última activitat la realitzen conjuntament el Museu de Badalona i el Museu d’Història de Barcelona.


Els laietans eren un poble iber que habitava la part costanera de la província de Barcelona, al nord del riu Llobregat i fins al riu Tordera. L’aparició dels romans va significar la progressiva desaparició de la cultura laietana. En l’actual terme municipal de Badalona hi ha clars exemples dels dos tipus de civilització.


Per poder participar en les activitats badalonines del Festival Laietània, només cal posar-se en contacte amb el Museu de Badalona, en el telèfon 93 384 17 50 o amb la mateixa Oficina de Turisme, en el 93 483 29 90.

Deixa un comentari