Badalona inicia les tasques del llaurat de la sorra a les platges | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 23/03/2012

El passat dijous s’han iniciat a les platges de Badalona el llaurat de la sorra, un treball preventiu que es realitza cada any a les platges de la ciutat perquè estiguin en un estat òptim abans que comenci la temporada d’estiu.


Les tasques de llaurat consisteixen en voltejar la sorra amb màquines i remoure la capa superficial uns cinquanta centímetres aconseguint així una exposició de la sorra al sol. Aquest actua com a fungicida mitjançant l’efecte combinat de la radiació ultraviolada i l’assecament produït per la calor. És un procediment cent per cent natural ja que no s’utilitza cap producte químic.


El treball es realitza amb tractors que porten arades i és una ampliació complementària del que es porta a terme durant l’hivern (de l’octubre al març), que consisteix en el garbellament mensual de la sorra.


L’efectivitat del llaurat ha quedat prou demostrada i corroborada, tant pels laboratoris de l’Àrea Metropolitana com els de la Diputació de Barcelona, els quals realitzen cada temporada de banys anàlisis de les sorres.


Amb aquesta actuació es pretén millorar la qualitat de les sorres a fi i efecte de donar als usuaris/es unes garanties sanitàries òptimes pel seu gaudiment.
La regidora de Medi Ambient i Sostenibilitat de l’Ajuntament de Badalona, Sònia Egea, i un representant de la Mancomunitat de Municipis de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, han visitat les platges per presenciar com es realitza el llaurat de la sorra

Deixa un comentari