Publicat el 12/12/2016

La Biblioteca Llefià –Xavier Soto (carrer del Planeta Mart, 2-10), acull el dimecres, 14 de desembre, a partir de les 17.30 hores, l’espectacle Contes i Cançons de Nadal, a càrrec del cantant i actor Pau Tarruell. Aquesta activitat familiar s’emmarca dins el projecte “LECXIT” que té per objectiu incrementar l’èxit educatiu dels infants a través del treball per a la millora de la seva comprensió lectora i fomentar l’hàbit lector a partir d’activitats lúdiques.

El programa LECXIT, promogut per la Fundació Jaume Bofill, funciona gràcies a la col·laboració dels voluntaris i voluntàries que acompanyen els infants en la lectura amb una tutoria individual per setmana. Aquests voluntaris són, en alguns casos, joves dels instituts propers a les escoles que destinen el seu temps lliure en acompanyar als més petits en la tasca de la lectura. Actualment hi participen aproximadament un total de 50 infants al projecte, acompanyats de 50 voluntaris.

“LECXIT” es va iniciar a Badalona fa tres anys a través d’una experiència a l’Escola Antoni Botey. Aquest curs hi ha nou centres involucrats en aquest projecte: les escoles Antoni Botey, Montigalà, Josep Carner, Pere de Tera, els col·legis Sant Andreu i Jesús Maria, i els instituts Ventura i Gassol, Júlia Minguell i SI Badalona. 

El projecte “LECXIT” s’emmarca dins del Pla Educatiu d’Entorn de Badalona, en el qual hi participen escoles i entitats socioeducatives de la ciutat, el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Badalona.

Deixa un comentari