Badalona imposarà 600 euros de multa als propietaris de gossos que no recullin els excrements | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 19/01/2012

A partir del proper mes de febrer la Guàrdia Urbana de Badalona imposarà multes de 600 euros als ciutadans que no recullin dels carrers els excrements dels seus gossos. L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, ha anunciat que l’Ajuntament “es prendrà molt seriosament aquesta infracció i optarà a partir del proper mes de febrer per imposar la sanció màxima prevista a les ordenances municipals per a aquests casos”.


L’Ordenança Municipal de Civisme de Badalona estableix que “els portadors d’animals, quan aquests defequin a la via o als espais públics, estan obligats a recollir els excrements i a dipositar-los als contenidors d’escombraries.” Aquesta infracció, considerada lleu, pot sancionar-se amb multes mínimes de 60 euros i fins a un import màxim de 600 euros.


L’alcalde ha explicat que la decisió d’aplicar l’import màxim a les multes per aquesta mena d’infracció s’ha pres per evitar el deteriorament d’algunes zones de la ciutat per aquesta causa. “No és de rebut que l’incivisme d’uns pocs deteriori la qualitat de l’espai públic que és de tots”, ha manifestat l’alcalde. Garcia Albiol ha destacat que durant l’any 2011 els serveis de neteja contractats per l’Ajuntament van haver de fer més de 100.000 actuacions de neteja d’excrements de gossos, amb un cost de 89.367 euros. L’alcalde ha manifestat que “una actuació responsable per part dels propietaris dels gossos seria beneficiós perquè ens donaria una major qualitat als carrers i, a la vegada, comportaria un estalvi per a l’Ajuntament”.


Properament l’Ajuntament farà una campanya de conscienciació ciutadana per tal d’incidir en aquest comportament incívic.

Deixa un comentari