Publicat el 18/02/2024

Aquesta petició de la inspecció es fa després de l’esfondrament d’un edifici la setmana passada, amb la tràgica pèrdua de tres vides. Els edificis objecte de la revisió es troben als carrers Canigó, Ausiàs Marc i Llefià, formant un total de 420 habitatges

 

 

En una reunió del grup de treball d’emergència entre l’Ajuntament i la Generalitat per abordar la situació dels immobles a prop del carrer Canigó, s’ha acordat instar la firma urgent d’un conveni amb els col·legis professionals d’Arquitectes i Aparelladors per portar a terme la inspecció. Aquest acord té com a finalitat comptar amb especialistes per a les inspeccions i possibles actuacions futures. Aquest conveni permetrà avaluar ràpidament l’estat dels edificis i identificar les possibles mesures correctores per garantir la seva estabilitat.

L’Ajuntament també ha demanat a la Generalitat que estableixi una línia d’ajudes per als veïns en cas que sigui necessari realitzar obres estructurals en aquestes finques. Aquesta petició inclou cobrir les actuacions ja confirmades pels propietaris del carrer Canigó 7, que va ser evacuat per raons de seguretat.

El tercer tinent d’alcalde, Daniel Gracia, ha destacat la importància d’inspeccionar els edificis dels carrers Canigó, Llefià i Ausiàs Marc per tranquil·litzar els veïns. Ha subratllat la necessitat de superar la ineficàcia de l’Inspecció Tècnica d’Edificis (ITE) i de comptar amb els millors professionals per garantir la solidesa dels edificis afectats.
Gracia ha assenyalat la urgència d’avançar ràpidament, ja que 40 veïns no poden tornar als seus habitatges. Es preveu que la setmana vinent es formalitzi el conveni entre l’Ajuntament, la Generalitat i els col·legis professionals d’Arquitectes i Aparelladors. A més, s’ha programat una reunió informativa amb els propietaris dels 420 habitatges per al proper dilluns. Gracia ha elogiat la bona predisposició de la Generalitat i ha instat a reflectir aquesta sensibilitat en el conveni, les inspeccions i els ajuts per a possibles obres de reforç, especialment en el cas del número 7 del carrer Canigó.

 

Redacció

Deixa un comentari