Publicat el 18/10/2021

Més d’un centenar de dones representants del moviment veïnal han debatut sobre violència de gènere, salut i serveis públics

Més d’un centenar de dones vingudes d’arreu de l’estat, en representació d’associacions veïnals, federacions i confederacions, han participat aquest cap de setmana al “II Encuentro Estatal de Mujeres Vecinales” que ha tingut lloc a Badalona.

Organitzat per la Confederación Estatal de Asociaciones Vecinales (CEAV), la Federació d’Associacions Veïnals de Badalona (FAVB) i l’Ajuntament de Badalona, amb la col·laboració del Badalona Centre Internacional de Negocis (BCIN), les assistents a la trobada s’han repartit en diferents grups de treballs que han debatut les diferents reivindicacions i propostes. Tot i que no serà fins d’aquí a uns dies quan es recopilaran la relació íntegra de les conclusions, s’han avançat alguns punts claus:

  • Millorar la formació en gènere en els centres educatius, tant pel que fa en l’educació en igualtat que reben els nens i les nenes, fer ús del llenguatge inclusiu i reflectir la necessitat que tots els centres d’ensenyament disposin de professorat format en aquest àmbit. També es reclama una millor formació en gènere en col·lectius com el judicial i el policial, per millorar l’atenció a les dones.
  • Serveis Social i Salut. s’ha reclamat que es millorin els estudis, els diagnòstics i els tractaments de malalties i problemes de salut que incideixen especialment en les dones, com ara la fibromiàlgia, així com millorar el suport de les persones cuidadores, que sovint són majoritàriament les dones.
  • Combatre la violència de gènere, especialment després del seu creixement amb la pandèmia de la Covid-19. En aquest punt s’ha reclamat l’actualització del Pacte d’Estat Contra la Violència de Gènere vigent, que és de l’any 2004

Aquest II Encuentro Estatal de Mujeres Vecinales dona continuïtat a la primera trobada que va tenir lloc el mes de gener del 2019 a Saragossa on es va acordar la creació d’una Red Estatal de Mujeres Vecinales i treballar per aprofundir en la instauració de plans d’igualtat d’empreses i administracions públiques, començant per les mateixes federacions, associacions, confederacions i associacions veïnals.

Durant la trobada també hi ha hagut temps per al coneixement i l’intercanvi mutu d’experiències en activitats d’esbarjo i per a la visita del Museu Municipal i conèixer el passat romà de Badalona.

El II Encuentro Estatal de Mujeres Vecinales ha comptat amb la participació de la segona tinent d’alcalde i regidora de l’Àmbit de Govern, Promoció Econòmica, Ciutadania i Igualtat de l’Ajuntament de Badalona, Cristina Agüera. A la conclusió, la regidora de l’Àrea de Gent Gran, Ciutadania i Polítiques d’Igualtat, Feminismes i LGTBI, Florència Badia, ha agraït el treball i la participació de totes i s’ha compromès que: “des de l’àmbit municipal farem tot el possible per continuar emfatitzar el paper de les dones”.

Redació
Imatge i Font: Ajuntament de Badalona

 

Deixa un comentari