Publicat el 13/05/2022

La platja dels Pescadors recupera la Bandera Blava després de quatre anys

 

 

La platja del Cristall-Barca Maria de Badalona renova la Bandera Blava, l’Ajuntament rep per primera vegada la Menció Especial d’Educació Ambiental i el Port obté també una altra Bandera Blava

L’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor i la Fundació per a l’Educació Ambiental (ADEAC-FEE) ha atorgat a l’Ajuntament de Badalona el reconeixement Bandera Blava a la platja del Cristall-Barca Maria i a la platja dels Pescadors, que la recupera després de 4 anys. També s’ha atorgat el guardó Bandera Blava a Marina Badalona pel port.

El distintiu Bandera Blava és un guardó d’abast mundial que reconeix que la platja compleix amb criteris de legalitat, accessibilitat, sanitat, neteja i seguretat, així com que disposa d’informació i de gestió ambiental adequada. En concret, entre els requisits per poder optar a aquest distintiu destaca l’obligatorietat de disposar d’informació actualitzada de la qualitat de l’aigua de bany; dur a terme activitats relacionades amb la informació i l’educació ambiental; garantir la neteja i la recollida selectiva de residus; donar un servei professional de salvament i socorrisme i que la platja estigui adaptada per a persones amb diversitat funcional, entre altres.

Campanyes de sensibilització ambiental
També per primera vegada a Badalona, el jurat ha atorgat la “Menció Especial d’Educació Ambiental” que reconeix la implicació i la trajectòria de l’Ajuntament de Badalona respecte de les campanyes de sensibilització ambiental, la creació dels centres d’educació ambiental, com l’Escola del Mar i l’Escola de Natura, així com la col·laboració amb les escoles de Badalona per a la divulgació de l’educació ambiental.

Distintiu Centre Blau
D’altra banda, l’Escola de Mar i l’Escola de Natura Angeleta Ferrer han rebut el distintiu Centre Blau, com a equipaments oberts al públic on es realitzen tasques pedagògiques per a escoles i activitats de difusió d’educació ambiental a la ciutadania en general.

Bandera Blava per al port de Badalona
El port de Badalona també ha aconseguit la qualificació de Bandera Blava que s’atorga als ports que compleixen uns estàndards de bones pràctiques ambientals, informació ambiental, legalitat i bon manteniment de les instal·lacions i de les qüestions relacionades amb la seguretat.

 

Redacció
Imatge i font: Ajuntament de Badalona

 

Deixa un comentari