Publicat el 15/12/2014

La regidora de Promoció Econòmica, Comerç, Consum i Turisme, Rosa Bertran, ha presentat la nova ruta audioguiada “Badalona i el mar” que recorre 10 punts del litoral de la ciutat amb l’objectiu de donar a conèixer i posar en valor la importància que el mar ha tingut i té a Badalona, tant des d’un punt de vista històric com social. Aquest nou servei gratuït vol convertir-se també en un element més de connexió i de pas entre el centre de la ciutat i el Port, a través del passeig Marítim.
La ruta està adreçada a un públic familiar amb l’objectiu que adults i petits puguin gaudir d’aquesta activitat. La visita es pot fer amb un aparell audioguia o amb telèfons mòbils a partir de codis Qr. L’usuari pot escollir entre cinc idiomes: català, castellà, francès, anglès i rus.
Cal destacar que part dels continguts que escoltaran els usuaris aniran a càrrec de dos personatges que durant tot el recorregut explicaran anècdotes de forma amena i divertida.
Els 10 punts que formen la ruta estan senyalitzats i identificats:
1. Carrer de Mar
2. Escola del Mar
3. Platja dels Pescadors
4. Platja dels Patins de Vela
5. Passeig Marítim
6. Fàbrica Anís del Mono
7. Pont del Petroli
8. Vista Panoràmica
9. Plaça dels Patins de Vela
10. Port
La regidora de Promoció Econòmica, Comerç, Consum i Turisme ha explicat que “la nova ruta ofereix un recorregut a través de la façana marítima que resulta molt interessant per als turistes que la visitin i també per als badalonins que vulguin conèixer més a fons aquests indrets”. Rosa Bertran ha destacat que com a novetat, a la plataforma del pont del Petroli i coincidint amb el punt número 8 del recorregut, s’ha instal·lat un plafó amb una imatge on es contempla tot el litoral des de Barcelona fins a Premià de Mar i on s’indiquen els punts referencials i singulars d’aquest paisatge. També s’ha col·locat al terra d’aquesta plataforma una reproducció d’una rosa dels vents.
Rosa Bertran també ha posat de relleu que “es tracta d’una ruta audioguiada genuïnament badalonina que posa l’accent en activitats singulars i pròpies de la ciutat que tenen a veure amb alguns esports, diferents tipus d’embarcacions, cançons marineres i fins i tot, amb tècniques de pesca”. La regidora de Promoció Econòmica, Comerç, Consum i Turisme ha agraït el suport rebut de la Diputació de Barcelona per a la producció de diversos materials (plafó i rosa dels vents del pont del Petroli i senyalètica de la ruta).
La prestació del servei s’oferirà des de l’Oficina de Turisme de Badalona, situada al carrer de Francesc Layret, 78-82. Els usuaris podran recollir l’aparell d’audioguia de dilluns a diumenge i rebran l’informació detallada de les característiques de la ruta i un fullet que recull el seu itinerari.

Deixa un comentari