Publicat el 04/10/2016

Badalona, com a ciutat convidada del festival d’arquitectura 48h Open House BCN 2016, s’afegeix a la iniciativa de mostrar edificis singulars de la ciutat durant el cap de setmana del 22 i 23 d’octubre per apropar l’arquitectura al gran públic. Aquest és l’objectiu d’aquest festival que des de l’any 2010 obre les portes d’edificis de tot tipus a Barcelona amb lliure accés per a tots els públics. Es tracta d’un projecte sense ànim de lucre que ha esdevingut una cita essencial de l’arquitectura de la capital catalana.

Aquest dimarts s’ha presentat el conjunt d’activitats organitzades en aquesta ciutat, el llistat de 15 edificis de Badalona que obriran les seves portes al públic els dies 22 i 23 d’octubre i els itineraris guiats per experts que es podran realitzar amb inscripció prèvia a través de 4 rutes diferents. 
La presentació ha tingut lloc precisament en un d’aquests edificis, el Centre Cultural El Carme, situat al carrer de Francesc Layret. L’acte ha comptat amb la presència del primer tinent d’Alcaldia i regidor de l’Àmbit de Badalona Habitable, Oriol Lladó, i de la directora del Festival 48h Open House BCN 2016, Elisenda Bonet. 

Cadascuna de les rutes guiades anirà a càrrec d’un expert que les dirigirà. També cal destacar que alguns edificis singulars comptaran amb la presència dels arquitectes que van dissenyar-los. 

Edificis singulars oberts al públic
Els 15 edificis que obriran les seves portes els dies 22 i 23 d’octubre es troben ubicats en diferents barris de la ciutat de Badalona. El llistat inclou equipaments culturals, sanitaris, estacions de metro, la Casa de la Vila i la fàbrica Anís del Mono, entre altres.

El llistat d’edificis que obriran les seves portes al públic és aquest:

1. Anís del Mono
2. CAP Gran Sol
3. Casa de la Vila
4. Centre Cultural El Carme
5. Dipòsit d’aigües pluvials L’Estrella
6. Escola bressol Nero Nas
7. Escola Gitanjali
8. Estació Metro Llefià
9. Fòrum romà (circuit subsòl)
10. Habitatges al passatge de Josep Gironès
11. Institut La Llauna
12. Mercat de La Salut
13. Pavelló Olímpic
14. Teatre Principal
15. Zona esportiva Salvador Espriu

Itineraris guiats per experts
A Badalona s’han proposat 4 rutes: la Ruta Centre històric, la Ruta de la Reconversió industrial i dues rutes que mostren l’empremta dels Jocs Olímpics a la ciutat, una des de la vessant d’equipaments i espais públics i l’altra des de la mobilitat. La inscripció als itineraris s’ha de fer a través de l’enllaç següent. http://www.48hopenhousebarcelona.org/itineraris

Els experts que s’encarreguen de les rutes guiades són:
· Ruta centre Històric: Joan Mayné, antropòleg i museòleg
· Ruta Reconversió Industrial: Josep Maria Massot, arquitecte
· Ruta Jocs olímpics, Equipaments i Espais públics: Xavier Salvà
· Ruta Jocs olímpics, Mobilitat: Alfons Soldevila

“És una oportunitat per posar en valor el nostre patrimoni arquitectònic, per donar a conèixer la nostra ciutat als visitants i una gran ocasió per als badalonins i badalonines de descobrir singularitats d’alguns edificis de la seva ciutat”, ha afirmat en la presentació del festival el primer tinent d’Alcaldia i regidor de l’Àmbit de Badalona Habitable, Oriol Lladó.

Per la seva banda, la directora del Festival 48h Open House BCN 2016, Elisenda Bonet, ha agraït la participació de Badalona en aquesta edició per haver aconseguit una programació interessant que “farà possible que la ciutat sigui més coneguda entre el públic per la seva arquitectura”.El patrimoni no té fronteres i està a tot arreu”, ha afegit.

La ciutat convidada a l’edició anterior va ser Sant Joan Despí i hi van participar més de 4.500 persones. 
Per a més informació: http://www.48hopenhousebarcelona.org

Deixa un comentari