Badalona, els 24 agents que formen la Unitat de la Policia de barri comencen a patrullar, a peu, pels carrers de la ciutat | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 12/09/2011

L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, acompanyat pel regidor de Seguretat, Convivència i Participació, Miguel Jurado, i el superintendent en cap de la Guàrdia Urbana de Badalona, Conrado Fernández, han presentat la nova Unitat de Policia de Barri.


Els 24 agents que integren aquesta nova unitat han començat avui mateix, dilluns 12, a patrullar a peu per la majoria de barris de Badalona. La implantació d’aquesta unitat té com a objectiu assolir un nou model de policia de proximitat, amb un marcat caràcter preventiu, i amb més presència en punts de molta visualització a la ciutat, com centres escolars i zones comercials.


Aquests agents s’encarregaran de controlar sistemàticament l’espai públic i de detectar els punts conflictius, els establiments amb deficiències administratives i els habitatges susceptibles de sobreocupació.


També es pretén potenciar que el policia de barri esdevingui una figura propera per a determinats col·lectius socials com escoles, casals d’avis, entitats veïnals i comerciants. Per tal de fomentar aquests contactes amb el teixit social i del territori, els agents entregaran a aquests col·lectius una targeta on consta el nom i el telèfon mòbil dels mateixos policies per si necessiten posar-se en contacte en cas d’alguna incidència. També facilitaran aquest telèfon mòbil de contacte a persones que els agents considerin que necessiten un especial seguiment o atenció, com víctimes de violència domèstica o persones grans amb una situació d’especial dificultat.


Els policies de barri patrullaran a peu per parelles, de dilluns a divendres, de 8.15 a 18.30 hores per la majoria dels barris de la ciutat. Aquest personal s’ha distribuït en 12 sectors agrupats territorialment.


Aquest nou model de policia de proximitat es completa amb la Unitat Territorial Ciclista (UTC), la nova Unitat de Suport als Policies de Barri (USPB) i una patrulla rural. El comandament d’aquests efectius anirà a càrrec d’un intendent, un sergent i dos caporals de la Guàrdia Urbana. En total, la implantació d’aquest nou esquema de funcionament té assignats 42 agents.


L’alcalde de Badalona, Xavier García Albiol, ha destacat que “aquesta nova organització policial té com a objectiu donar respostes als problemes d’inseguretat que estan patint determinats barris de la ciutat i, a la vegada, que els veïns notin una millora pel que fa a la proximitat de la Guàrdia Urbana”.

Deixa un comentari