Publicat el 27/10/2017

Un equip d’emissió amb anells magnètics facilita l’arribada del so directament a les pròtesis auditives

Els principals espais municipals de l’Ajuntament de Badalona han millorat la seva accessibilitat per a les persones amb discapacitat auditives gràcies a un nou sistema d’anells magnètics que elimina les barreres de comunicació, proporciona autonomia i afavoreix la integració d’aquest col·lectiu de persones.
L’anell magnètic està format pels aparells que recullen el senyal d’àudio d’un micròfon, o un equip de so, i el condueixen i el transforma en un senyal que poden captar els audiòfons i implants de les persones amb discapacitat auditiva. Aquest sistema permet rebre el senyal d’àudio de l’equip de so de l’espai directament a l’audiòfon, sense distorsions dels amplificadors i sense el soroll ambiental de la sala.

El 5è tinent d’alcaldia i regidor de l’Àmbit de Badalona Justa i Inclusiva de l’Ajuntament de Badalona, Francesc Ribot, ha fet aquest migdia a la sala de premsa de l’edifici el Viver la presentació del material de difusió d’aquests espais i alguns dels elements tècnics que fan possible l’accessibilitat auditiva. Tota aquesta iniciativa ha comptat amb l’ajut econòmic de la Diputació de Barcelona. A la presentació també han assistit representants de la Federació d’Associacions Catalanes de Pares i Persones Sordes.

Els espais municipals dotats d’aquest sistema d’ajut són:

–       Casa de la Vila (Recepció, Saló de plens i Sala d’actes)

–       Edifici el Viver (Recepció, Servei d’Atenció Ciutadana –SAC-, Sala de premsa, així com diferents aparells portàtils per a necessitats d’atenció específica)

–       Oficina de Turisme (C/Francesc Layret, 78-82)

–       Departament de Gestió i Control d’Ingressos de Dret Públic (C/ del Mar, 2-4)

–       A totes les Oficines municipals de districte (OMD)

Francesc Ribot, 5è tinent d’alcaldia i regidor de l’Àmbit de Badalona Justa i Inclusiva de l’Ajuntament de Badalona, ha assenyalat que “el pas d’avui és en la bona direcció, però no s’esgota aquí perquè la voluntat de l’Ajuntament és treballar per continuar eliminant les barreres que hi ha actualment per a les persones amb discapacitat auditiva, visual i de qualsevol altre tipus”.

 

Deixa un comentari