Publicat el 20/09/2016

L’Ajuntament de Badalona està elaborant un projecte de carri bici metropolità central (CB Central) per unir aquesta ciutat amb els municipis veïns de Sant Adrià de Besòs i Montgat. Aquest nou projecte, que segueix la línia de treball que està impulsant l’Àrea Metropolitana de Barcelona per desenvolupar nous carrils bici metropolitans que uneixin municipis, preveu un nou carril de 5.460 metres que es construirà en tres fases.

La primera fase de construcció del CB Central correspon al Tram Nord, entre el carrer Prim i la carretera de Tiana, que recorrerà els carrers de Sant Bru, Pomar de Baix i la carretera de Mataró. El projecte té un cost aproximat de 400.000€. Els terminis per acabar el projecte i licitar les obres estan previstos al llarg de l’any 2017.

L’avantprojecte del CB Central preveu que la secció de la carretera de Mataró passi a ser d’un carril de circulació en cada sentit i amb el carril bici bidireccional al cantó mar. Pel que fa als trams dels carrers Pomar de Baix i del carrer de Sant Bru la secció comprendria 3 carrils de circulació, un per a cada sentit, un tercer per facilitar els girs i amb el carril bici unidireccional a banda i banda del carrer.

El govern ha prioritzat la construcció d’aquest tram amb l’objectiu de millorar la connectivitat dels barris del Manresà i de Canyadó amb el centre de la ciutat, amb les estacions de metro i rodalies i amb Montgat, a més de servir per pacificar la carretera de Mataró. El projecte s’ha presentat al Consell de la Mobilitat, on hi ha un grup de treball específic que recull les aportacions de les entitats i associacions de la ciutat.

El regidor d’Espais Públics i Mobilitat, Francesc Duran, ha indicat que “a dia d’avui molts badalonins i badalonines ja circulen en bicicleta per aquests carrers aprofitant que no tenen pendent, amb el perill que suposa el fet de no disposar d’un carril bici segregat del trànsit motoritzat”. Duran també ha destacat “la importància de potenciar l’ús de la bicicleta com a mitjà de transport no contaminant i saludable amb l’objectiu de reduir l’ús excessiu del vehicle privat”.

A més del CB Central, l’Àrea Metropolitana de Barcelona va presentar a l’Ajuntament de Badalona el CB Litoral, que recorreria el carrer Eduard Maristany enllaçant amb el carril bici existent del passeig Marítim.

Deixa un comentari