Badalona commemora el Dia Internacional del Poble Gitano. Durant el mes d’abril s’han programat diferents actes | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 08/04/2012

L’Ajuntament de Badalona col·labora, juntament amb la Generalitat de Catalunya, el Consorci Badalona Sud i la Federació d’Associacions Gitanes de Catalunya (FAGIC), en la commemoració del Dia Internacional del Poble Gitano, que es celebra aquest diumenge, 8 d’abril, amb l’objectiu del reconeixement del Roma/Gitanos, la seva història, la seva cultura i la seva llengua.


En la celebració del Dia Internacional del Poble Gitano s’han programat un seguit d’actes, durant aquest mes, a Badalona, Barcelona i Sant Adrià de Besòs com ara l’exposició “Com tu”, conferències, mostra d’oficis antics, una taula rodona de dones gitanes de diferents generacions, debats juvenil, o actuacions de cant i ball flamenc.


A més, diumenge 8, com cada any, la bandera gitana onejarà a l’edifici de l’Ajuntament a la plaça de la Vila de Badalona on hi ha previstes diverses activitats els dies 13 i 28 d’abril:


– Divendres, 13 d’abril, a les 18 hores, al Club Petanca Esport Sant Roc, ubicat a la plaça de Camarón de la Isla, es farà una mostra d’oficis antics, i, a partir de les 20 hores, una mostra de cant i ball.


– Dimecres, 18 d’abril, a partir de les 17.30 hores, a la sala d’actes del Consorci Badalona Sud (carrer de Sant Joan Evangelista, s/n, 1r – sobre el Mercat Municipal Sant Roc), inauguració de l’exposició “Com tu”, cedida per la FAGIC. Posteriorment es presentarà el Pla Integral del Poble Gitano i una taula debat de dones gitanes, de diferents generacions, on explicaran les seves experiències vitals.


– Dissabte, 28 d’abril, a les 11.30 hores, es realitzarà una visita explicada de l’hort urbà comunitari ubicat al carrer d’Alfons XII, 691, i a les 12 hores un vermut al Club Petanca Sant Roc, situat al mateix indret.


Recordem que el dia 8 d’abril de l’any 1971 es va celebrar a Londres el Primer Congrés Internacional del Poble Gitano on es van prendre, entre d’altres acords, la de la celebració del Dia Internacional del Poble Gitano, la bandera del poble gitano, el seu himne internacional i confirmar el romanès com a llengua oficial de tots els gitanos del món.

Deixa un comentari